Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Εντείνεται η πυρηνική απειλή

Offsite Team -
08.08.2022 - 21:25

Εντείνεται η πυρηνική απειλή

H Ρωσία αναστέλλει τις επιθεωρήσεις των ΗΠΑ βάσει της Συνθήκης START

Στο προσκήνιο βρίσκεται ξανά η  πυρηνική απειλή για την ανθρωπότητα. Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας ανακοίνωσε σήμερα Δευτέρα την αναστολή των προγραμματισμένων αμερικανικών επιθεωρήσεων σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις της, στο πλαίσιο της συνθήκης START (Strategic Arms Reduction Treaty) - μιας διμερούς συμφωνίας μεταξύ Ουάσινγκτον και Μόσχας για τον περιορισμό των στρατηγικών όπλων.

Η Μόσχ υποστηρίζει ότι «αναγκάστηκε να καταφύγει σε αυτό το μέτρο ως αποτέλεσμα της επιμονής της Ουάσινγκτον ότι θα επιδιώξει αναπόφευκτα την επανέναρξη των επιθεωρήσεων υπό συνθήκες που δεν λαμβάνουν υπόψη τη σημερινή πραγματικότητα» σύμφωνα με ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

Οι όροι που προτείνει η Ουάσινγκτον «δημιουργούν μονομερή πλεονεκτήματα για τις ΗΠΑ και ουσιαστικά στερούν από τη Ρωσική Ομοσπονδία το δικαίωμα διεξαγωγής επιθεωρήσεων σε αμερικανικό έδαφος», συμπληρώνει.

Το Κρεμλίνο ενημέρωσε την προηγούμενη εβδομάδα την αμερικανική κυβέρνηση ότι τελειώνει ο χρόνος για τη διαπραγμάτευση της συνθήκης «New START» και ότι, εφόσον εκπνεύσει το 2026 χωρίς να αντικατασταθεί, η παγκόσμια ασφάλεια θα αποδυναμωθεί.

ΑΠΕ - ΜΠΕ

Home