Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Ερντογάν για Μητσοτάκη: Δεν έχει καλές προθέσεις

Offsite Team -
01.07.2022 - 16:51

Ερντογάν για Μητσοτάκη: Δεν έχει καλές προθέσεις

«Η στάση του προσώπου που είναι αρχηγός της Ελλάδας είναι ήδη ξεκάθαρη», είπε ο Τούρκος Πρόεδρος

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός δεν έχει καλές προθέσεις, δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, προσθέτοντας ότι μόνο αν βάλει μια τάξη είναι δυνατόν να συναντηθούν. Ο Τούρκος Πρόεδρος, ο οποίος απέφυγε να αναφερθεί στο όνομα του Κυριάκου Μητσοτάκη, αποκαλώντας τον ως «το πρόσωπο που είναι ηγέτης της Ελλάδας», ανέφερε ακόμη ότι τον πίεσαν Πρόεδροι και Πρωθυπουργοί για να τον συναντήσει, αλλά εκείνος είπε «δεν έχουμε χρόνο για τέτοια συνάντηση». Για τα θέματα ενέργειας, ο Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι με τα γεωτρύπανα και τα ερευνητικά τους πλοία θα σαρώσουν την Μεσόγειο και τη Μαύρη θάλασσα, υποστηρίζοντας ότι τέλη αυτής της χρονιάς και αρχές της άλλης θα έχουν αποτελέσματα.

>>> Διαβάστε επίσης: Τουρκία: Εκλογική ήττα του Ερντογάν προβλέπει νέα δημοσκόπηση <<<

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους εν πτήση επιστρέφοντας από τη Μαδρίτη στην Τουρκία, ο Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι «η στάση του προσώπου που είναι αρχηγός της Ελλάδας είναι ήδη ξεκάθαρη. Και απέναντι σε αυτή τη στάση βάζουν κάποιους μεσολαβητές. Στις συναντήσεις που είχα, σχεδόν όλοι οι Πρόεδροι και οι Πρωθυπουργοί πρόβαλαν μια προσέγγιση του τύπου ‘εμείς θα είμαστε οι μεσολαβητές, να σας φέρουμε σε επαφή’, ‘δεν θα έχετε συνάντηση;’ ‘τουλάχιστον μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους να κάνετε μια συνάντηση’. Και τους είπαμε: Να μας συγχωρέσετε, δεν έχουμε χρόνο για τέτοια συνάντηση αυτή τη στιγμή. Γιατί είναι προφανές πώς εξοπλίζουν αυτή τη στιγμή τα νησιά. Από την άλλη, παραβιάζουν συνεχώς τον εναέριο χώρο μας. Αυτός που θα τα βρει τώρα με μας θα μας προκαλεί παραβιάζοντας τον εναέριο χώρο μας; Και επιπλέον πάει στα νησιά και προσπαθεί να δώσει μήνυμα από εκεί χτίζοντας τσιμεντένια καταφύγια και σκάβοντας λάκκους. Δεν έχει καλές προθέσεις. Δεν θα έκανε αυτά τα βήματα αν είχε καλές προθέσεις. Αφού τα κάνει αυτά, να μας συγχωρέσουν, δεν μπορούμε και δεν θα πραγματοποιήσουμε τη Σύνοδο Ανωτάτου Στρατηγικού Συμβουλίου φέτος. Και αυτός τώρα θα πρέπει να περιμένει τις εξελίξεις στην Τουρκία. Ας βάλει μια τάξη μόνος του. Αν δεν βάλει μια τάξη εμείς δεν είναι δυνατόν να συναντηθούμε».

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι «πέρα από την πολιτική, διαχειριζόμαστε 780.000 τ.χλμ της Τουρκίας. Υπάρχει μια ισχυρή Τουρκία με πληθυσμό 85 εκατομμυρίων. Πρέπει να μεταφέρουμε αυτή την ισχυρή Τουρκία στο μέλλον μας με πολύ πιο δυνατό τρόπο». «Το τρυπάνι μας Αμπντουλχαμίντ Χαν είναι ένα βήμα αυτής της προσέγγισης. Φυσικά, αυτή η διαδικασία κάνει μερικούς ανθρώπους να νιώθουν άβολα. Φανταστείτε πριν από 20 χρόνια, δεν είχαμε ούτε σεισμική έρευνα ούτε πλοίο γεωτρήσεων. Τώρα όμως, με 2 σεισμικές έρευνες και 4 πλοία γεωτρήσεων, θα ψάχνουμε και θα σαρώνουμε συνεχώς τη Μαύρη Θάλασσα και τη Μεσόγειο και θα προσπαθούμε να πάρουμε αποτέλεσμα. Σύμφωνα με τις εκθέσεις που μας δίνονται αυτή τη στιγμή, ελπίζουμε ότι μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, στις αρχές του επόμενου έτους, θα αρχίσουν να έρχονται τα αποτελέσματα. Διότι υπάρχουν πλέον σήματα στις εκθέσεις για αυτό το θέμα», ανέφερε ο Τούρκος Πρόεδρος.

(ΚΥΠΕ)

Home