Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Ερντογάν: Μπορεί να στείλουμε και τρίτο γεωτρύπανο στη Μεσόγειο

Offsite Team -
05.09.2019

Ερντογάν: Μπορεί να στείλουμε και τρίτο γεωτρύπανο στη Μεσόγειο

Thumbnail
Τι ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος σε ομιλία του προς άρχοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης

Την αποστολή και τρίτου γεωτρύπανου στην ανατ. Μεσόγειο προανήγγειλε ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν σε ομιλία του προς άρχοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης στο προεδρικό μέγαρο.

«Εάν σήμερα έχουμε λόγο στις έρευνες υδρογονανθράκων, αυτό το χρωστάμε στα γεωτρύπανα και ερευνητικά πλοία που αποκτήσαμε εγκαίρως. Παλαιότερα πηγαίναμε και παρακαλούσαμε για ενοικίαση και δίναμε ένα κάρο λεφτά. Αλλά τώρα πλέον έχουμε δύο γεωτρύπανα και δύο ερευνητικά πλοία. και ενδεχομένως να έρθει και τρίτο γεωτρύπανό μας», ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος.

Ο Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι λόγω του εμπάργκο που εφαρμόστηκε ενάντια στην Τουρκία λόγω της εισβολής το 1974, την οδήγησαν να αναπτύξει τη δική της αμυντική βιομηχανία. «Η χώρα μας έζησε τη μεγαλύτερη πρόοδο σε αυτό τον τομέα επί διακυβέρνησης ΑΚΡ», υπερηφανεύτηκε.

«Εμείς δεν κοιτάζουμε –είπε- τί λέει ο ένας και ο άλλος στην ανατολική Μεσόγειο, εμείς κοιτάζουμε αυτό που λέμε εμείς. Τα πλοία μας είναι στην περιοχή. Όλες οι φρεγάτες μας είναι κοντά τους. Τα αεροσκάφη μας είναι έτοιμα ανά πάσα στιγμή. Κανείς δεν μπορεί να σηκωθεί και να μας επιβάλει τι θα κάνουμε με τα δικαιώματά μας εκεί. Εδώ έχουν δικαιώματα οι Τ/Κ ομογενείς μας. Ως εγγυήτρια χώρα έχουμε δικαίωμα λόγου. Και αυτά τα δικαιώματά μας θα τα υπερασπιστούμε μέχρι τέλους», σημείωσε o ίδιος.

Home