Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Ερντογάν στον Στόλτενμπεργκ: Η Ελλάδα κλιμάκωσε την ένταση

Offsite Team -
05.11.2022 - 08:13

Ερντογάν στον Στόλτενμπεργκ: Η Ελλάδα κλιμάκωσε την ένταση

Η επιθετικότητα της Ελλάδας ήταν μεταξύ των θεμάτων που ανέφερε ο Ερντογάν στον Στόλτενμπεργκ

Ο πόλεμος Ουκρανίας – Ρωσίας, οι επιθετικές ενέργειες της Ελλάδας και το τριμερές μνημόνιο Τουρκίας – Σουηδίας – Φινλανδίας συζητήθηκαν στη συνάντηση του τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, στην Κωνσταντινούπολη, ανακοίνωσε η τουρκική προεδρία.

«Να ενεργεί με κοινή λογική»

«Αναφερόμενος στις επιθετικές ενέργειες της Ελλάδας, ο Πρόεδρος Ερντογάν είπε ότι δεν είναι η Τουρκία που κλιμάκωσε την ένταση στην περιοχή και πως θα ήταν χρήσιμο να κατευθύνουμε την Ελλάδα να ενεργεί με κοινή λογική και διάλογο», σημειώνεται στην ανάρτηση της τουρκικής προεδρίας στο Twitter.

Για το θέμα της ένταξης στο ΝΑΤΟ των δύο σκανδιναβικών χωρών, ο Ερντογάν είπε, σύμφωνα πάντοτε με την τουρκική προεδρία, ότι τα βήματα που θα γίνουν από τη Σουηδία και τη Φινλανδία θα καθορίσουν πόσο γρήγορα θα προχωρήσει η διαδικασία έγκρισης του τριμερούς μνημονίου και η ολοκλήρωσή του.

Για τον πόλεμο στην Ουκρανία

Σε ό,τι αφορά στον πόλεμο Ρωσίας – Ουκρανίας, ο τούρκος πρόεδρος υπογράμμισε στον Γενικό Γραμματέα ότι είναι απαραίτητο να επιστρέψουμε στις διαπραγματεύσεις προκειμένου να τερματιστούν οι συγκρούσεις μεταξύ των δύο κρατών το συντομότερο δυνατό και να επιτευχθεί δίκαιη λύση.

Τόνισε, επίσης, ότι ο διάδρομος σιτηρών συνεχίζει τη λειτουργία του ως αποτέλεσμα της διπλωματικής δραστηριότητας της Τουρκίας με τη Ρωσία και την Ουκρανία στο υψηλότερο επίπεδο, προσθέτοντας ότι την επόμενη περίοδο θα επικεντρωθούν στην παράταση της συμφωνίας.

in.gr

 

Home