Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Ερντογάν:Μπορεί να υπάρξει συνάντηση με Προέδρους Συρίας-Αιγύπτου

Offsite Team -
23.11.2022 - 14:15

Ερντογάν:Μπορεί να υπάρξει συνάντηση με Προέδρους Συρίας-Αιγύπτου

Thumbnail

Δεν υπάρχει κακία και έχθρα στην πολιτική, δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν αναφέροντας ότι μπορεί να υπάρξει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ, ενώ το ίδιο δήλωσε και για τον Αιγύπτιο Πρόεδρο Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων έπειτα από την ομιλία του στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του, ο Ταγίπ Ερντογάν απάντησε στην ερώτηση κατά πόσο θα γίνει δεύτερη συνάντηση με τον Αιγύπτιο Πρόεδρο Σίσι, λέγοντας ότι «μπορεί να υπάρξει». Ερωτηθείς για την ημερομηνία της πιθανής συνάντησης, ο Τούρκος Πρόεδρος διερωτήθηκε αν «μπορούμε να δώσουμε ημερομηνία» εννοώντας ότι δεν μπορεί να ανακοινώσει ημερομηνία.

Ο Ταγίπ Ερντογάν ρωτήθηκε επίσης εάν θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ. «Μπορεί να υπάρξει συνάντηση με τον Άσαντ. Δεν υπάρχει κακία και έχθρα στην πολιτική, τελικά θα κάνουμε τα βήματά μας», απάντησε.

Ο Ερντογάν διατάραξε τις σχέσεις με την Αίγυπτο λέει η Μεράλ Ακσενέρ

Τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν κάλεσε η ηγέτης του Καλού Κόμματος Μεράλ Ακσενέρ να ζητήσει συγγνώμη από το τουρκικό έθνος αναλαμβάνοντας την ευθύνη της αποτυχίας της πολιτικής του επειδή διατάραξε τις σχέσεις της Τουρκίας με την Αίγυπτο. Σύμφωνα με την Μεράλ Ακσενέρ αν ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν δεν ήταν θύμα της προσωπικής του ιδιοτροπίας, η Τουρκία θα είχε υπογράψει εκείνη τη συμφωνία με την Αίγυπτο και όχι η Ελλάδα.

Μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός της, η Μεράλ Ακσενέρ απευθυνόμενη στον Ταγίπ Ερντογάν τον κάλεσε να ζητήσει συγγνώμη και να πει «αν δεν είχα κάνει αυτό το λάθος, θα καναμε εμεις την συμφωνία με την Αιγυπτο και όχι η Ελλάδα στην Ανατολική Μεσόγειο». «Μετά θα καθίσεις να παρακολουθήσεις την ολοκαίνουργια σελίδα που θα ανοίξει το έθνος μας στην κάλπη. Να κανεις γρήγορα όμως, γιατί ο λογαριασμός που θα δώσεις στο έθνος είναι πολύ κοντα» συμπλήρωσε.

Η Μεράλ Ακσενέρ διερωτήθηκε αν αξιζε τη σπατάλη των επενδύσεων δισεκατομμυρίων δολαρίων του επιχειρηματικού κόσμου της Τουρκίας. «Άξιζε τον κόπο να αποδυναμώσουμε το χέρι της χώρας μας στην ανατολική Μεσόγειο και να θέσουμε σε κίνδυνο την γαλάζια πατρίδα μας; Κύριε Ερντογάν, ένα κράτος δεν διοικείται ετσι. Δεν μπορείτε να κάνετε αυτό το έθνος να πληρώσει τις προσωπικές σας σχέσεις και ιδιοτροπίες. Δεν μπορείτε να κάνετε την Τουρκία να πληρώσει τα δικα σας ζιγκ-ζαγκ στην πολιτική», είπε η Μεράλ Ακσενέρ.

Η ηγέτης του Καλού Κόμματος είπε πως «δεν μπορεις να πεις εξαπατήθηκα, δεν μπορείς να βγεις και να πεις μπήκαν ανάμεσα σε μένα και τον αδελφό μου τον Σίσι. Πρώτα θα βγεις και θα αναλάβεις την ευθύνη αυτής της αποτυχίας, θα βγεις πρώτα και θα ζητήσεις συγγνώμη από το έθνος μας. Θα βγεις και θα πεις 'ειμαι θυμα των προσωπικών μου ιδιοτροπιών, έκανα λάθος, ζητώ συγγνώμη από το έθνος μου'».

Η Μεράλ Ακσενέρ είπε «μην εκπλαγείτε αν πάει (ο Ερντογάν) να παρακολουθήσει καποιο ματς μαζί και με τον Μπασάρ αλ Άσαντ» αναφερόμενη στον Πρόεδρο της Συρίας.

ΚΥΠΕ

Home