Φάουτσι: Πιθανή 4η δόση για αντιμετώπιση της Όμικρον

Φάουτσι: Πιθανή 4η δόση για αντιμετώπιση της Όμικρον

«Στο μέλλον ίσως χρειαστεί και η τέταρτη δόση»

Στη διατύπωση νέας εκτίμησης προχώρησε ο κορυφαίος λοιμωξιολόγος των ΗΠΑ, Άντονι Φάουτσι, εν μέσω σφοδρής επέλασης της μετάλλαξης Όμικρον εξαιτίας της οποίας τα κρούσματα κορωνοϊού έχουν αυξηθεί δραματικά σε όλο τον κόσμο.

Σύμφωνα με τον λοιμωξιολόγο, μια τέταρτη δόση των εμβολίων θα είναι σχεδιασμένη ώστε να προστατεύει από την Όμικρον. Όμως ακόμη, όπως είπε, μένει να διενεργηθεί σειρά ερευνών πάνω στο νέο στέλεχος. 

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Στην ενημέρωση για την πανδημία από τον Λευκό Οίκο, ο λοιμωξιολόγος εστίασε στη σημασία της τρίτης δόσης ώστε να αποτραπεί τυχόν σοβαρή νόσηση.

Μιλώντας για τη σημασία μιας ακόμη δόσης, σημείωσε πως στο μέλλον ίσως χρειαστεί και η τέταρτη δόση, όμως «ελπίζουμε αυτή τη δεδομένη χρονική στιγμή ότι θα προστατευτούμε από την τρίτη».

Χαρακτήρισε κρίσιμης σημασίας τη χορήγηση των ενισχυτικών δόσεων στην προστασία από το νέο στέλεχος και έστειλε ειδικό μήνυμα για την Πρωτοχρονιά.

«Εάν σχεδιάζετε να πάτε σε πάρτι με 40-50 άτομα, την παραμονή Πρωτοχρονιάς, να αγκαλιάζεστε και να φιλιέστε με τους καλεσμένους, ευχόμενοι ''καλή χρονιά'', θα συνηστούσα να μην το κάνετε, δεν είναι αυτή η κατάλληλη χρονιά», κατέληξε ο Φάουτσι.

Home