Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Γενί Σαφάκ: Τεράστια επιχείρηση εισβολής στη Συρία

Offsite Team -
14.01.2019 - 14:05

Γενί Σαφάκ: Τεράστια επιχείρηση εισβολής στη Συρία

Thumbnail
Οι στρατιωτικές μονάδες θα επιτεθούν ταυτόχρονα από δέκα σημεία. 

Στρατός 80 χιλιάδων ανδρών αναμένει διαταγή για να μπει στη Συρία για την επιχείρηση Μέμπιτς και ανατολικά του Ευφράτη, κάτι που σημαίνει ότι ο αριθμός θα είναι δύο φορές μεγαλύτερος από τις 40 χιλιάδες Τούρκων στρατιωτών που εισέβαλε στην Κύπρο το 1974, σχολιάζει η φιλοκυβερνητική τουρκική εφημερίδα Γενί Σαφάκ. 

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι θα είναι η μεγαλύτερη στρατιωτική επιχείρηση στην ιστορία του τουρκικού κράτους και θα διευθύνεται από το στρατηγείο που θα στηθεί στη Σανλιούρφα και το Κιλίς. Οι στρατιωτικές μονάδες θα επιτεθούν ταυτόχρονα από δέκα σημεία. 

Οι προετοιμασίες για την επιχείρηση έχουν ολοκληρωθεί και οι λεπτομέρειές της άρχισαν να ξεκαθαρίζουν έπειτα από την επίσκεψη του Υπουργού Άμυνας Χουλούσι Ακάρ, του Αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων Γιασάρ Γκιουλέν, του Αρχηγού Ξηράς Ουμίτ Ντουντάρ και του αρχηγού της ΜΙΤ Χακάν Φιντάν προχθές στη γραμμή του μετώπου. Στην επιχείρηση θα συμμετάσχει μια δύναμη 80 χιλιάδων ανδρών και στόχος είναι να εξολοθρευθούν πλήρως οι τρομοκρατικές οργανώσεις των Κούρδων μαχητών του YPG/PYG σε ένα πεδίο 30 χιλιάδων χμ. και να τερματιστεί ο ‘διάδρομος της απειλής’. Οι μονάδες θα μπορούν 10 χιλιόμετρα εντός της Συρίας σε πρώτο στάδιο και σε δεύτερο στάδιο προχωρήσουν άλλα δέκα χιλιόμετρα. 

Η "Γενί Σαφάκ" σχολιάζει ότι η επιχείρηση, η οποία είναι θέμα χρόνου προκαλεί πανικό στο ΡΚΚ και τους συνεργάτες τους. Πληροφορίες της εφημερίδας αναφέρουν ότι εργοστάσια και επιχειρήσεις γνωστά για τη στήριξή τους στο ΡΚΚ άρχισαν να μεταφέρονται στη Ράκκα ή το Βόρειο Ιράκ. 

Home