ΗΠΑ: Φονικός ανεμοστρόβιλος στην Αλαμπάμα - 23 νεκροί (Βίντεο)

ΗΠΑ: Φονικός ανεμοστρόβιλος στην Αλαμπάμα - 23 νεκροί (Βίντεο)

ΗΠΑ: Φονικός ανεμοστρόβιλος στην Αλαμπάμα - 14 οι νεκροί και τεράστιες καταστροφές
Ανάμεσα στα θύματα και παιδιά.

Τουλάχιστον 23 είναι οι νεκροί, σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό, από τον φονικό ανεμοστρόβιλο που σάρωσε την Αλαμπάμα των ΗΠΑ την Κυριακή.

Μεταξύ των θυμάτων συγκαταλέγονται και παιδιά, σημείωσε ο Τζέι Τζόουνς. Τουλάχιστον 12 είναι οι θάνατοι που κατεγράφησαν στην κομητεία Λι, όπως γνωστοποίησε.

Οι αρχικές πληροφορίες έκαναν λόγο για 14 νεκρούς, ο απολογισμός, όμως, αναθεωρήθηκε προς τα πάνω, με τις Αρχές να σημειώνουν πως δεν αποκλείεται ο «αριθμός να ανέβει περισσότερο».

Ο Τζόουνς έκανε λόγο για σημαντικές υλικές ζημιές. Ο σερίφης έκανε λόγο για μόνο έναν ανεμοστρόβιλο. Ωστόσο, σύμφωνα με ορισμένα αμερικανικά ΜΜΕ, η κομητεία Λι χτυπήθηκε ταυτόχρονα από πολλούς.

Σωστικά συνεργεία συνεχίζουν να αναζητούν θύματα και επιζώντες, καθώς πολλά σπίτια και πολλές επιχειρήσεις έχουν καταστραφεί ολοσχερώς.

«Η πρόκληση είναι ο τεράστιος όγκος των συντριμμιών εκεί όπου βρίσκονταν σπίτια», εξήγησε ο Τζόουνς μιλώντας στο CNNi. Πρόσθεσε πως τα συντρίμμια είναι «περισσότερα από όσα έχει δει ποτέ».

Η κυβερνήτης της Αλαμπάμα, Κέι Άιβι, προειδοποίησε μέσω Twitter ότι ενδέχεται κι άλλα ακραία καιρικά φαινόμενα να εκδηλωθούν στην Πολιτεία και πρόσθεσε ότι εργάζεται για να προσφερθεί βοήθεια στις οικογένειες που επλήγησαν.

Η διεύθυνση των σχολείων της Κομητείας Λι ανακοίνωσε πως τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά σήμερα.

Τα ακραία φαινόμενα που έπληξαν την περιοχή προκάλεσαν ζημιές στο δίκτυο ηλεκτροδότησης με αποτέλεσμα τουλάχιστον 10.000 πελάτες να μείνουν χωρίς ρεύμα, έγραψε η «Birmingham News», επικαλούμενη ανακοίνωση της Alabama Power.

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ σημείωσε μέσω twitter: «Σας παρακαλώ να μείνετε ασφαλείς. Ο Θεός να ευλογεί τις οικογένειες των θυμάτων και τους τραυματίες».

Home