Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Ισραήλ: Η 4η δόση πενταπλασιάζει τα αντισώματα

Offsite Team -
04.01.2022 - 17:37

Ισραήλ: Η 4η δόση πενταπλασιάζει τα αντισώματα

Νέα μελέτη

Η τέταρτη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού αυξάνει τα αντισώματα κατά πέντε φορές μία εβδομάδα μετά τη χορήγησή της, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά ευρήματα της κλινικής δοκιμής που πραγματοποιείται στο Ισραήλ.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

"Μία εβδομάδα μετά τη χορήγηση της τέταρτης δόσης γνωρίζουμε σε μεγάλο βαθμό ότι είναι ασφαλής", δήλωσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Ναφτάλι Μπένετ από το Ιατρικό Κέντρο Sheba, το οποίο χορηγεί δεύτερες αναμνηστικές δόσεις σε μια κλινική δοκιμή στο προσωπικό του.

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

"Η δεύτερη είδηση: Γνωρίζουμε ότι μία εβδομάδα μετά τη χορήγηση της τέταρτης δόσης, πενταπλασιάζεται ο αριθμός αντισωμάτων στο εμβολιασμένο άτομο", πρόσθεσε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ.

"Αυτό πιθανότατα σημαίνει σημαντική αύξηση της προστασίας κατά νόσησης, νοσηλείας και βαριάς νόσησης", τόνισε ο Μπένετ.

capital.gr

Σρι Λάνκα: Σοβαρή έλλειψη καυσίμων στη χώρα

Offsite Team -
27.06.2022 - 11:08

Σρι Λάνκα: Σοβαρή έλλειψη καυσίμων στη χώρα

Άνθρωποι περιμένουν στη σειρά για καύσιμα για 4 μέρες - Η χώρα βιώνει τη χειρότερη οικονομική κρίση επτά δεκαετιών

Στρατιώτες στη Σρι Λάνκα παρέδωσαν κουπόνια τη Δευτέρα σε ανθρώπους που έκαναν ουρές για βενζίνη εν μέσω σοβαρής έλλειψης καυσίμων στη χώρα που βιώνει τη χειρότερη οικονομική κρίση επτά δεκαετιών, ενώ τα σχολεία έκλεισαν στο Κολόμπο και οι δημόσιοι υπάλληλοι κλήθηκαν να εργάζονται από το σπίτι.

Όπως μεταδίδει το Reuters, με τα συναλλαγματικά του αποθέματα σε ιστορικό χαμηλό, το νησί των 22 εκατομμυρίων παλεύει να πληρώσει για βασικές εισαγωγές τροφίμων, φαρμάκων και το πιο κρίσιμο, καυσίμων.

«Είμαι στην ουρά για τέσσερις ημέρες, δεν κοιμήθηκα ούτε έφαγα σωστά κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου», είπε ο οδηγός W.D. Shelton, 67 ετών, ένας από εκείνους που έλαβαν ένα κουπόνι που προοριζόταν να κρατήσει τη θέση του στην ουρά για όποτε υπάρχει διαθέσιμο καύσιμο.

«Δεν μπορούμε να κερδίσουμε τα προς το ζην, δεν μπορούμε να ταΐσουμε τις οικογένειές μας», πρόσθεσε ο Shelton, ο οποίος ήταν 24ος στη σειρά σε ένα πρατήριο καυσίμων στο κέντρο του Κολόμπο, αλλά έμελλε να μείνει εκεί καθώς δεν είχε βενζίνη για το ταξίδι στο σπίτι του, μόλις 5 χλμ μακριά.

Τα αποθέματα καυσίμων της χώρας ανέρχονται σε περίπου 9.000 τόνους ντίζελ και 6.000 τόνους βενζίνης, δήλωσε την Κυριακή ο Υπουργός Ενέργειας Kanchana Wijesekera, αλλά δεν αναμένεται να γίνουν νέες αποστολές.

Η κυβέρνηση έχει πει στους υπαλλήλους να εργάζονται από το σπίτι μέχρι νεοτέρας, ενώ τα σχολεία έχουν κλείσει για μια εβδομάδα στην εμπορική πρωτεύουσα του Κολόμπο και τις γύρω περιοχές.

Οι ουρές στα πρατήρια καυσίμων έχουν αυξηθεί ραγδαία από την περασμένη εβδομάδα.

Οι δημόσιες συγκοινωνίες, η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και οι ιατρικές υπηρεσίες θα έχουν προτεραιότητα στη διανομή καυσίμων.

Μια ομάδα από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο επισκέπτεται τη Σρι Λάνκα για να συζητήσει για ένα πακέτο διάσωσης ύψους 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Αν και το έθνος του Ινδικού Ωκεανού ελπίζει να καταλήξει σε συμφωνία σε επίπεδο λειτουργών πριν ολοκληρωθεί η επίσκεψη την Πέμπτη, αυτό είναι απίθανο να ξεκλειδώσει άμεσα κονδύλια.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Home