Καλίν: Ευκαιρία για πολιτική λύση στη Λιβύη η σύνοδος Βερολίνου

Καλίν: Ευκαιρία για πολιτική λύση στη Λιβύη η σύνοδος Βερολίνου

Όσα δηλώνει ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας Ιμπραχίμ Καλίν για την σύνοδο του Βερολίνου

Σημαντική ευκαιρία για τον τερματισμό των μαχών στη Λιβύη και για πολιτική λύση, αποτελεί η Σύνοδος του Βερολίνου, δηλώνει ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας Ιμπραχίμ Καλίν.

Σε μήνυμά του στο τουίτερ, ο Ιμπραχίμ Καλίν αναφέρει ότι η Σύνοδος του Βερολίνου είναι μια σημαντική ευκαιρία για τον τερματισμό των μαχών στην Λιβύη και για πολιτική λύση. “Η αποτελεσματική και ευέλικτη διπλωματία του Προέδρου μας έχει καταστήσει την Τουρκία σε ένα πρωταγωνιστή κλειδί της διαδικασίας. Η Τουρκία θα συνεχίσει την εποικοδομητική και ειρηνευτική πολιτική της στους πολέμους μέσω τρίτων (proxy war)”, ανέφερε.

Στο μεταξύ ο τουρκικός Τύπος παρουσιάζεται συγκρατημένος σε ό,τι αφορά τα αποτελέσματα της Συνόδου του Βερολίνου. Η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Γενί Σαφάκ με πρωτοσέλιδο τίτλο ‘Τραπέζι για Εκεχειρία’, σχολιάζει ότι συγκεκριμένο και καθαρό μήνυμα δεν βγήκε, το οποίο θα διασφαλίζει την εκεχειρία και ότι οι πλευρές δεν άλλαξαν τις θέσεις τους.

Η επίσης φιλοκυβερνητική εφημερίδα Ακσάμ με πρωτοσέλιδο τίτλο “Λύση δεν υπάρχει, υπάρχει σχέδιο” σχολιάζει ότι συμφώνησαν σε ένα περιεκτικό πλάνο, ωστόσο και πάλι έμεινε στον αέρα η μόνιμη εκεχειρία.

ΚΥΠΕ

Home