Καλπάζει ο κορωνοϊός: Και έβδομος νεκρός στην Ιταλία

Καλπάζει ο κορωνοϊός: Και έβδομος νεκρός στην Ιταλία

Τα κρούσματα του κορωνοϊού στην γειτονική χώρα έχουν φθάσει τα 230

Καλπάζει ο κορωνοϊός στην Ιταλία, όπου ανακοινώθηκε ότι υπάρχει και έβδομος νεκρός. Τα κρούσματα του κορωνοϊού στην γειτονική χώρα έχουν φθάσει τα 230.

Πριν από λίγο ανακοινώθηκε ότι υπάρχει και έβδομος νεκρός. Πρόκειται για έναν άνδρα 84 ετών από την ευρύτερη περιοχή του Μιλάνου. Λίγο νωρίτερα είχε ανακοινωθεί ο έκτος θάνατος από τον κοροναϊό: επρόκειτο για μια γυναίκα με ογκολογικά προβλήματα από την πόλη Κρέμα της Λομβαρδίας.

Στο μεταξύ, οι ποδοσφαιρικές ομάδες ζητούν να παίξουν τα επόμενα ματς στον ιταλικό Βορρά κεκλεισμένων των θυρών.

Και σε διάφορες περιοχές της Ιταλίας, τέλος, κλέφτες άρχισαν να παρουσιάζονται σε σπίτια ηλικιωμένων, λέγοντας ότι πρέπει να επισκεφθούν τους πολίτες. "Μην ανοίγετε σε κανέναν", λέει σε έκκλησή του ο Ερυθρός Σταυρός.

Η Ελλάδα παίρνει μέτρα: Σύσκεψη στο Υπουργείο Υγείας

Tην ίδια ώρα, στην Ελλάδα ξεκίνησε σήμερα το μεσημέρι στο υπουργείο Υγείας, συνεδρίαση της επιτροπής λοιμωξιολόγων, ενώ στη συνέχεια θα γίνουν ανακοινώσεις από τον Σωτήρη Τσιόδρα, καθηγητή παθολογίας – λοιμωξιολογίας του ΕΚΠΑ και επιστημονικό συνεργάτη του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας. Νωρίτερα τη Δευτέρα, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο Αθανάσιος Τσάκρης, καθηγητής μικροβιολογίας του ΕΚΠΑ, συνεργάτης του ΕΟΔΥ, εξέφρασε την εκτίμηση ότι πλέον είναι θέμα χρόνου να έρθει ο κορωνοϊός στην Ελλάδα.  

iefimerida.gr

Home