Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Κίνα / COVID: Εγκρίθηκε το πρώτο εισπνεόμενο εμβόλιο

Offsite Team -
07.09.2022 - 18:10

Κίνα / COVID: Εγκρίθηκε το πρώτο εισπνεόμενο εμβόλιο

Το εισπνεόμενο «Ad5-nCoV» αναπτύχθηκε από την φαρμακευτική «CanSino Biologics»

To «πράσινο φως» έδωσαν οι υγειονομικές αρχές της Κίνας για το πρώτο εισπνεόμενο εμβόλιο (χωρίς βελόνα) κατά του κορωνοϊού στον κόσμο.

Το εμβόλιο αναπτύχθηκε από την φαρμακευτική εταιρεία «CanSino Biologics», με έδρα την Τιαντζίν.

Όπως αναφέρει το BBC, το εισπνεόμενο εμβόλιο εμπεριέχει παρόμοια συστατικά με το ενέσιμο σκεύασμά του, χρησιμοποιώντας έναν αβλαβή αδενοϊό ως φορέα για τον γενετικό κώδικα που «διδάσκει» στο σώμα πώς να καταπολεμά τη νόσο Covid.

Συγκεκριμένα, χρησιμοποιεί έναν τροποποιημένο ιό που προκαλεί κρυολόγημα για να εκθέσει το ανοσοποιητικό σύστημα στον κορωνοϊό και είναι παρόμοιο με τα σκευάσματα που αναπτύχθηκαν από τις φαρμακευτικές εταιρείες AstraZeneca και Johnson & Johnson.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, η Εθνική Υπηρεσία Ιατρικών Προϊόντων της Κίνας ενέκρινε το «Ad5-nCoV» της εταιρείας «CanSino» για επείγουσα χρήση ως εμβόλιο που χορηγείται για ενισχυτική δόση.

Το εισπνεόμενο εμβόλιο κατά της νόσου Covid είναι μια νέα εκδοχή του φαρμάκου της εταιρείας «CanSino» για τον κορωνοϊό, το οποίο ήταν το πρώτο στον κόσμο που υποβλήθηκε σε δοκιμές σε ανθρώπους τον Μάρτιο του 2020.

Αφού κυκλοφόρησε τον Φεβρουάριο του 2021 έχει χορηγηθεί στην Κίνα, το Πακιστάν, τη Μαλαισία, το Μεξικό και την Ουγγαρία.

Το αρχικό μονοδοσικό εμβόλιο της εταιρείας «CanSino» θεωρείται 66% αποτελεσματικό στην πρόληψη των συμπτωμάτων Covid-19 και 91% αποτελεσματικό κατά της νόσου .

Είχαν προηγηθεί τα εμβόλια της Sinovac Biotech και της κρατικής Sinopharm Group που χρησιμοποιούνται εκτός Κίνας.

Αυτές οι δύο εταιρείες αντιπροσωπεύουν τις περισσότερες από τις 770 εκατομμύρια δόσεις που έχει στείλει η Κίνα στον υπόλοιπο κόσμο.

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Home