Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Κορέα: Η αδερφή του Κιμ επέκρινε τον Νοτιοκορεάτη πρόεδρο

Offsite Team -
30.03.2021

Κορέα: Η αδερφή του Κιμ επέκρινε τον Νοτιοκορεάτη πρόεδρο

Thumbnail
Η αδερφή του Κιμ επέκρινε τον Νοτιοκορεάτη πρόεδρο αναφορικά με τα σχόλια του, για τις πρόσφατες δοκιμαστικές

Η Κιμ Γιο Γιονγκ, αδερφή του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν, επέκρινε τον πρόεδρο της Νότιας Κορέας, ο οποίος χαρακτήρισε τις πρόσφατες δοκιμαστικές πυραυλικές εκτοξεύσεις «ανησυχητικές», και δήλωσε πως η Σεούλ, η Πιονγκγιάνγκ και η Ουάσινγκτον δεν θα πρέπει να δημιουργούν εμπόδια στις συνομιλίες, όπως μετέδωσε σήμερα το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Βόρειας Κορέας KCNA.

Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε δύο βαλλιστικούς πυραύλους προς τη θάλασσα κοντά στην Ιαπωνία την προηγούμενη εβδομάδα, υπογραμμίζοντας τη σταθερή πρόοδο στο πρόγραμμα ανάπτυξης των όπλων της, αλλά και κλιμακώνοντας την πίεση στις ΗΠΑ.

Μετά τις εκτοξεύσεις, ο Νοτιοκορεάτης πρόεδρος Μουν Τζε-ιν δήλωσε πως η Νότια Κορέα, η Βόρεια Κορέα και οι ΗΠΑ θα πρέπει να κάνουν προσπάθειες για τη συνέχιση του διαλόγου.

Η Κιμ Γιο Γιονγκ χαρακτήρισε τις δηλώσεις του Μουν επαίσχυντες, καθώς εναρμονίζονται με τις ΗΠΑ, οι οποίες καταδίκασαν τις δοκιμαστικές πυραυλικές εκτοξεύσεις, ανακοινώνοντας ότι το πυρηνικό πρόγραμμα και το πρόγραμμα ανάπτυξης πυραύλων της Βόρειας Κορέας αποτελούν σοβαρές απειλές για τη διεθνή ειρήνη και την ασφάλεια.

«Μία τέτοια παράλογη και αισχρής αντιμετώπισης συμπεριφορά από τη Νότια Κορέα, είναι ακριβώς η ίδια, με τη γκαγκστερική λογική των ΗΠΑ», ανέφερε η Κιμ Γιο Γιονγκ σε ανακοίνωσή της, που μεταδόθηκε από το KCNA.

Η Βόρεια Κορέα ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι εκτόξευσε ένα νέο τύπο τακτικού βαλλιστικού πυραύλου μικρής ακτίνας δράσης.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δήλωσε πως η πυραυλική αυτή δοκιμή παραβίασε τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας, αλλά παρέμεινε διπλωματικά ανοιχτός απέναντι στην Πιονγκγιάνγκ.

in.gr

Home