Κορωνοϊός: Drive in συναυλία στην Αυστραλία (Φώτος - Βίντεο)

Κορωνοϊός: Drive in συναυλία στην Αυστραλία (Φώτος - Βίντεο)

Προσαρμοσμένη στις απαιτήσεις της πανδημίας

Ο τραγουδιστής και συνθέτης Κέισι Ντόνοβαν έδωσε σήμερα μια δωρεάν συναυλία στην Αυστραλία και συγκεκριμένα στο Σίδνεϊ, με τους θαυμαστές του να ακούν live μουσική για πρώτη φορά μετά από μήνες. Με μία διαφορά όμως, έπρεπε να παραμείνουν στα αυτοκίνητά τους.

Οι συναυλίες drive-in, σε υπαίθριους χώρους όπου τις παρακολουθεί κανείς μέσα από το αυτοκίνητό του, εμφανίζονται ως τάση που επιτρέπει στους καλλιτέχνες να επικοινωνούν με το κοινό τους διατηρώντας παράλληλα τις απαραίτητες κοινωνικές αποστάσεις λόγω του κορωνοϊού.

 

Ο Ντόνοβαν, που έγινε διάσημος όταν κέρδισε το αυστραλιανό Idol πριν από 10 και πλέον χρόνια, έδωσε συναυλία σε έναν υπαίθριο χώρο στάθμευσης με περίπου 40 αυτοκίνητα.

>>> Τώρα η Offsite και σε app. Κατεβάστε ΕΔΩ για Android και ΕΔΩ για iOS <<<  

«Μου έλειπε τόσο πολύ η ζωντανή μουσική που θα πάω και θα τη δω σε ένα παρκινγκ αυτοκινήτων, μέσα στο δικό μου αυτοκίνητο, ώστε να μπορώ να ακούσω live μουσική μπροστά μου. Είναι καλό», δήλωσε ο Μικ Ραντόκοτβιτς που πήγε να παρακολουθήσει τη συναυλία.

Προκειμένου να διασφαλιστούν οι απαραίτητες αποστάσεις, οι θεατές δεν επιτρεπόταν να βγουν από τα αυτοκίνητά τους αλλά μπορούσαν να ακούσουν τη μουσική και από το ραδιόφωνο του αυτοκινήτου τους ή απλά να κατεβάσουν τα παράθυρα των αυτοκινήτων τους παρά τη βροχή. Και αντί χειροκροτημάτων και επευφημιών, οι θεατές απλά πατούσαν τις κόρνες των αυτοκινήτων τους.

22697032

 

22697037

Η Drive-in Entertainment Australia σχεδιάζει να πραγματοποιήσει αρκετές ακόμα συναυλίες σε υπαίθριους χώρους στάθμευσης οχημάτων τους επόμενους μήνες, με μεγαλύτερο αριθμό θεατών καθώς χαλαρώνουν περαιτέρω οι περιορισμοί για την COVID-19. Μουσικοί σε όλο τον κόσμο αναγκάστηκαν να αναπροσαρμόσουν την επικοινωνία με το κοινό τους, καθώς έκλεισαν οι συναυλιακοί χώροι, με πολλούς καλλιτέχνες να ερμηνεύουν τα τραγούδια τους διαδικτυακά από το σπίτι τους.

Οι συναυλιακοί χώροι είναι από τους τελευταίους που αναμένεται να επαναλειτουργήσουν λόγω των δυσκολιών που υπάρχουν σε ό,τι αφορά την κοινωνική αποστασιοποίηση.

protothema.gr

Home