Κορωνοϊός: Επιστρατεύει πλοίο του πολεμικού ναυτικού ο Τραμπ

Κορωνοϊός: Επιστρατεύει πλοίο του πολεμικού ναυτικού ο Τραμπ

"Αν χρειαστεί θα χρησιμοποιηθεί το πλοίο USNS Comfort για ασθενείς στη Νέα Υόρκη"

Καθώς τα νοσοκομεία στη Νέα Υόρκη γεμίζουν με ασθενείς που διαγνώστηκαν θετικοί στον κορονοϊό, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι εξετάζεται να «επιστρατευθεί» το πλοίο του πολεμικού ναυτικού USNS Comfort.

Το πλοίο - νοσοκομείο USNS Comfort του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού «είναι έτοιμο, και αν χρειαστεί, θα το χρησιμοποιήσουμε» δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, αναφερόμενος στην πανδημία κορονοϊού που πλήττει τις ΗΠΑ και κυρίως τη Νέα Υόρκη τις τελευταίες ημέρες.

«Θα προτιμούσαν να μην το χρησιμοποιήσουν, για προφανείς λόγους, αλλά αν για οποιονδήποτε λόγο το χρειαστούν, είναι έτοιμο, πρόθυμο και ικανό», δήλωσε σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο την Κυριακή.

Είχε προηγηθεί δημοσίευμα στις 2 Απριλίου από τους New York Times, σύμφωνα με τους οποίους το ιατρικό πλοίο έκτακτης ανάγκης του αμερικανικού ναυτικού είχε 980 κενά κρεβάτια από τα συνολικά 1.000 που διαθέτει.

Η εκπρόσωπος του Ναυτικού Ελισάβετ Μπέικερ ανέφερε στους Times την Παρασκευή ότι το προσωπικό του πλοίου θα αρχίσει να εξετάζει ασθενείς για τον COVID-19.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής του ιατρικού προσωπικού του Comfort, Πάτρικ Άμπερσμπαχ, δήλωσε ότι ο ίδιος και η ομάδα του θα κάνουν ό,τι είναι απαραίτητο για να ανταποκριθούν στην αποστολή τους, εάν μεταβληθεί κατά τη διάρκεια αυτής της συγκυρίας.

Σε μια προσπάθεια να δημιουργηθεί μια «βαλβίδα ανακούφισης» για το σύστημα υγείας, ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο δήλωσε τη Δευτέρα ότι θα έρθει σε επαφή με τον πρόεδρο των ΗΠΑ για να επιτρέψει στο πλοίο να δεχτεί ασθενείς με COVID-19.

600 θάνατοι σε μια μέρα στη Νέα Υόρκη

Σημειώνεται ότι σχεδόν 600 θάνατοι καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο στην πολιτεία της Νέας Υόρκης, σύμφωνα με τον κ. Κουόμο.

Όπως ανακοίνωσε ο κ. Κουόμο, οι θάνατοι στη Νέα Υόρκη που αποδίδονται σε επιπλοκές του κορονοϊού έφτασαν τους 4.758, έναντι 4.159 μία ημέρα νωρίτερα, αυξήθηκαν δηλαδή κατά 599.

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στη Νέα Υόρκη αυξήθηκαν κατά περίπου 8.000 το τελευταίο 24ωρο.

Ειδικότερα, έφτασαν τα 130.689, έναντι 122.031 μία ημέρα πριν.

Πάνω από 10.000 νεκροί στις ΗΠΑ

Οι θάνατοι που αποδίδονται σε επιπλοκές του κορονοϊού στις ΗΠΑ ξεπέρασαν πλέον τις 10.000, σύμφωνα με στοιχεία που επικαλείται το Reuters.

Οι ΗΠΑ είναι η χώρα με τα περισσότερα επιβεβαιωμένα κρούσματα παγκοσμίως, με τον αριθμό τους να ξεπερνά τις 340.000.

sputniknews.gr

Home