Κορωνοϊός – Ιταλία: Νέα μείωση των θανάτων

Κορωνοϊός – Ιταλία: Νέα μείωση των θανάτων

Έλεγχοι στις παραλίες για την τήρηση των μέτρων

Μικρή μείωση εμφανίζουν το τελευταίο 24ωρο οι θάνατοι από κορωνοϊό στην Ιταλία. Σύμφωνα με την Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας, σήμερα καταγράφηκαν 119 θάνατοι έναντι 130 χθες.

Οριακή αύξηση σημειώθηκε στον αριθμό των νέων κρουσμάτων, που από 52 χθες, σήμερα ανακοινώθηκαν 669.

Συνολικά, η Ιταλία μετρά 32.735 νεκρούς από κορωνοϊό. Πρόκειται για τον τρίτο υψηλότερο αριθμό παγκοσμίως μετά τις ΗΠΑ και τη Βρετανία.

Αστυνομικοί στις παραλίες για τα μέτρα προστασίας

Την ίδια ώρα, στη Σικελία, πολλοί κάτοικοι πήγαν στην θάλασσα για μπάνιο και ηλιοθεραπεία. Αστυνομικοί και αστυφύλακες είχαν αναπτυχθεί στις διάφορες παραλίες για να ελέγξουν αν τηρούνται οι αποστάσεις ασφαλείας ανάμεσα στους λουόμενους.

Στην Ρώμη από χθες το βράδυ η δημοτική αστυνομία ξεκίνησε ελέγχους στο ιστορικό κέντρο της πόλης, για να αποφεύγονται οι συνωστισμοί νέων, οι οποίοι συναντώνται, κυρίως, έξω από καφέ μπαρ. Σύμφωνα με τον Τύπο, οι κανόνες τηρήθηκαν μέχρι τα μεσάνυχτα, αλλά στην συνέχεια, οι «απείθαρχοι» αυξήθηκαν αισθητά.

Τέλος, με κινητοποιήσεις τους, Ιταλοί γονείς ζήτησαν από την κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε, να μπορέσουν από τον Σεπτέμβριο να επιστρέψουν όλα τα παιδιά στις σχολικές αίθουσες και να σταματήσει η διδασκαλία μέσω υπολογιστή, διότι θεωρούν ότι δεν μπορεί η εκπαίδευση αυτή να αντικαταστήσει την απευθείας ανθρώπινη επαφή, στο εσωτερικό της τάξης.

protothema.gr

Home