Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Κορωνοϊός: Συναγερμός στην Ιταλία: Στους 21 οι νεκροί

Offsite Team -
28.02.2020

Κορωνοϊός: Συναγερμός στην Ιταλία: Στους 21 οι νεκροί

Thumbnail
Έκτακτο υπουργικό συμβούλιο συγκάλεσε ο Τζουτζέπε Κόντε

Πανικός επικρατεί στην Ιταλία εξαιτίας της ραγδαίας εξάπλωσης του κορωνοϊού, με τον αριθμό των νεκρών να έχει «σκαρφαλώσει» πια στους 21 και τα κρούσματα στα 800.

>> Δείτε όλες τις εξελίξεις εδώ! << 

Ο περιφερειάρχης της Λομβαρδίας Ατίλιο Φοντάνα, με νέες δηλώσεις του, προειδοποίησε ότι στην πόλη του Λόντι, υπάρχει μια νέα κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Όπως τόνισε, οι μονάδες εντατικής θεραπείας των νοσοκομείων είναι πλήρεις, και οι γιατροί βρίσκονται σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση.

Δυσκολίες οι οποίες προστίθενται στην καταγγελία των γιατρών και νοσοκόμων που βρίσκονται στην λεγόμενη «κόκκινη ζώνη», πάντα στην Λομβαρδία.

Οι περισσότεροι νοσοκόμοι και θεράποντες ιατροί που της περιοχής έχουν μπει σε καραντίνα και δεν έχουν αντικατασταθεί.

Στο μεταξύ, η ιταλική Πολιτική Προστασία έκανε γνωστό ότι τα κρούσματα του κορωνοϊού, σε όλη την χώρα, είναι, πλέον, 800. Οι νεκροί έχουν φτάσει τους 21.

Υπουργικό συμβούλιο συγκαλεί η κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε.

Τα μέλη της ιταλικής κυβέρνησης θα πρέπει να συζητήσουν μέτρα προς στήριξη των 50.000 κατοίκων που βρίσκονται στην απομονωμένη, κόκκινη ζώνη της Λομβαρδίας.

Μια πρώτη, έμμεση βοήθεια, θα προβλέπει το «πάγωμα» των λογαριασμών ηλεκτρικού, τηλεφώνου και φυσικού αερίου, για το επόμενο εξάμηνο.

Δείτε διαδραστικό χάρτη με τα κρούσματα σε όλο τον κόσμο:

 

protothema.gr 

Home