Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Λάθη στην επιστράτευση Πούτιν - «Κλήθηκαν γέροι και πολύτεκνοι»

Offsite Team -
29.09.2022 - 22:55

Λάθη στην επιστράτευση Πούτιν - «Κλήθηκαν γέροι και πολύτεκνοι»

Οργή Πούτιν για τις γκάφες στην επιστράτευση

«Πρέπει να διορθωθούν τα λάθη» που έγιναν στη ρωσική επιστράτευση, παραδέχθηκε ο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ο Ρώσος πρόεδρος, μιλώντας σε συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας την Πέμπτη, παραδέχθηκε ότι έγιναν λάθη κατά τη διάρκεια της μερικής επιστράτευσης για την ενίσχυση των στρατιωτικών δυνάμεων της Ρωσίας στην Ουκρανία, σύμφωνα με όσα μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti. Λάθη που πρέπει να διορθωθούν, όπως είπε.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν είπε επίσης ότι θα πρέπει πρώτα να κληθούν όσοι είχαν στρατιωτική εμπειρία και εκπαίδευση στις απαιτούμενες ειδικότητες και όσοι δεν πληρούν τα κριτήρια πρέπει να σταλούν σπίτια τους.

Ο Ρώσος πρόεδρος ανέφερε ότι κλήθηκαν πατέρες πολύτεκνων οικογενειών, άνθρωποι που πάσχουν από σοβαρές ασθένειες ή ακόμη και υπέργηροι, περιπτώσεις που θα έπρεπε να εξαιρούνται βάσει του νόμου. «Εάν έγινε ένα λάθος, πρέπει να το διορθώσουμε και να φέρουμε πίσω στα σπίτια τους αυτούς που κλήθηκαν χωρίς να υπάρχει λόγος», υπογράμμισε.

Στη Ρωσία προέκυψαν έντονες διαμαρτυρίες για τον τρόπο με τον οποίον έγινε η επιστράτευση, καθώς υπήρξαν πολλές καταγγελίες για αποστολή φύλλων πορείας σε άτομα χωρίς στρατιωτική εμπειρία ή εκπαίδευση. Εξαιτίας της επιστράτευσης, χιλιάδες άνδρες έχουν φύγει από τη Ρωσία για να γλιτώσουν από τον πόλεμο.

Περισσότεροι από 2.400 άνθρωποι συνελήφθησαν στις διαδηλώσεις κατά της επιστράτευσης μετά την ανακοίνωσή της στις 21 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με την εξειδικευμένη οργάνωση OVD-Info.

Πηγή: iefimerida.gr

Home