Με Ακάρ και Τσαβούσογλου θα συναντηθεί ο Μπορρέλ

Με Ακάρ και Τσαβούσογλου θα συναντηθεί ο Μπορρέλ

Μεταβαίνει αύριο στη Μάλτα σύμφωνα με Κομισιόν

Ο Josep Borrell, Ύπατος Εκπρόσωπος Εξωτερικών Υποθέσεων και Πολιτικής Ασφαλείας και Αντιπρόεδρος της Κομισιόν επισκέπτεται σήμερα το  απόγευμα την Τουρκία το και θα ταξιδέψει στην Μάλτα την Τρίτη.

Σύμφωνα  με την επίσημη ανακοίνωση της Κομισιόν, στην Άγκυρα, ο Josep Borrell θα πραγματοποιήσει συνομιλίες με τον Υπουργό Εξωτερικών Mevlut Çavuşoğlu και με τον Υπουργό Άμυνας Hulusi Akar για να συζητήσουν τις συνολικές σχέσεις με την Τουρκία, συμπεριλαμβανομένων - ιδίως - των πρόσφατων εξελίξεων και εντάσεων.

Μετά τη συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών Mevlut Çavuşoğlu θα ακολουθηθεί δημοσιογραφική διάσκεψη. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη Μάλτα στις 7 και 8 Ιουλίου, ο Josep Borrell θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο George Vella, τον Πρωθυπουργό Robert Abela, τον Υπουργό Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Evarist Bartolo και τον Υπουργό Εσωτερικών, Εθνικής Ασφάλειας και Επιβολής του Νόμου Byron Camilleri. Τα διεθνή θέματα που επηρεάζουν επίσης τη Μάλτα είναι στην ημερήσια διάταξη. Την Τετάρτη 8 Ιουλίου, ο Josep Borrell θα επισκεφθεί το Κέντρο συντονισμού έρευνας και διάσωσης της Μάλτας.

ΚΥΠΕ

 
Home