Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Μελόνι: «Σέβομαι τους ευρωπαϊκούς κανόνες αλλά...»

Offsite Team -
25.10.2022

Μελόνι: «Σέβομαι τους ευρωπαϊκούς κανόνες αλλά...»

Aλλά έχουμε και απαιτήσεις, είπε στις προγραμματικές δηλώσεις η Τζόρτζια Μελόνι

Στους ευρωπαικούς κανόνες και τη σχέση των Βρυξελλών με τη νέα κυβέρνηση της Ρώμης αναφέρθηκε σήμερα στις προγραμματικές της δηλώσεις η νέα πρωθυπουργός της Ιταλίας, Τζόρτζια Μελόνι, η οποία έκανε και μια μικρή νύξη στην Ελλάδα.

Η νεοφασίστρια αρχηγός του κόμματος «Αδέλφια της Ιταλίας» είπε χαρακτηριστικά ότι η χώρα της προσφέρει στην Ευρώπη, από την οποία όμως απαιτεί σεβασμό». «Αυτή η κυβέρνηση θα σεβαστεί τους δημοσιονομικούς κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά η Ιταλία διανύει χρονιά ύφεσης και η ενεργειακή κρίση εξαναγκάζει σε μέτρα που δεν προβλέπονταν στον εθνικό προϋπολογισμό», τόνισε η Μελόνι.

Αναφερόμενη στη διεθνή εικόνα της Ιταλίας, η νέα πρωθυπουργός της χώρας δεν παρέλειψε να σταθεί και στην Ελλάδα: «Η Ιταλία είναι πλήρως ενταγμένη στη Δύση και στο σύστημα των συμμαχιών της: είναι ο ιδρυτής της ΕΕ, μέρος της G7 και, μαζί με την Ελλάδα, το λίκνο του δυτικού πολιτισμού και του συστήματος αξιών του, της ελευθερίας, της ισότητας και της δημοκρατίας"και των κλασικών και ιουδαιοχριστιανικών ριζών του».

Η ίδια προειδοποίησε επίσης ότι η Ευρώπη δεν πρέπει να λυγίσει στις απειλές του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν για την ενεργειακή κρίση, ενώ εξέφρασε υποστήριξη στην Ουκρανία «με βάση τις υποχρεώσεις της Ιταλίας ως μέλος της συμμαχίας του ΝΑΤΟ».

Ένα από τα παραδοσιακά μηνύματα που έστειλε στους Ιταλούς βουλευτές είναι ότι «θα εργαστούμε για να κρατήσουμε ενωμένη την Ιταλία».

Το μήνυμά της απευθύνεται κυρίως προς τους συμμάχους που καλούνται να παραμείνουν πιστοί στην λαϊκή εντολή. Στο τέλος της ημέρας αναμένεται η ψήφος εμπιστοσύνης στην Κάτω Βουλή, και η διαδικασία αναμένεται να επαναληφθεί αύριο στη Γερουσία.

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Home