Μεξικό:Χαλάζι πάνω από 1 μέτρο «έθαψε» την Γουαδαλαχάρα(Pics&Vid)

Μεξικό:Χαλάζι πάνω από 1 μέτρο «έθαψε» την Γουαδαλαχάρα(Pics&Vid)

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από το εξωπραγματικό φαινόμενο
Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από το εξωπραγματικό φαινόμενο

Μια τρομερή χαλαζόπτωση χτύπησε τη Γουαδαλαχάρα, μια από τις πολυπληθέστερες πόλεις του Μεξικού, «θάβοντας» σε πάγο ύψους 1,5 μέτρου ολόκληρους δρόμους.

Ζημιές προκλήθηκαν σε περισσότερα από 200 σπίτια και επιχειρήσεις, ενώ τουλάχιστον 50 οχήματα παρασύρθηκαν από την χαλαζοθύελλα.

Ο μεξικανικός στρατός και υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης έσπευσαν να καθαρίσουν τους δρόμους και να βοηθήσουν τους πολίτες που επλήγησαν από το καιρικό φαινόμενο.

Αν και οι χαλαζοπτώσεις δεν θεωρούνται ακραίο καιρικό φαινόμενο, σπάνια έχει καταγραφεί σε τόσο ακραία μορφή. Στην Γουαδαλαχάρα η θερμοκρασία υπολογίζεται πως ήταν κάτω από 30 βαθμούς Κελσίου την ημέρα πριν τη θύελλα χαλαζιού.

mexico-hailstorm-1

Ο κυβερνήτης του Γιαλίσκο, Enrique Alfaro Ramírez, θεωρεί πως ευθύνεται η κλιματική αλλαγή για το φαινόμενο. Όπως έγραψε ο ίδιος στο Twitter: «Είδα σκηνές που δεν έχω ξαναδεί ποτέ: Το χαλάζι ήταν πάνω από ένα μέτρο και μετά αναρωτιόμαστε αν είναι πραγματική η κλιματική αλλαγή».

Ωστόσο, ευτυχές είναι πως δεν έχει καταγραφεί κάποιος τραυματισμός από την βαριά χαλαζόπτωση. Στο Μεξικό αναμένονται και άλλα καιρικά φαινόμενα, καθώς οι καιρικές προγνώσεις δείχνουν πως ένας τυφώνας θα πλήξει τη νότια ακτή.

mexico-hailstorm-3

Home