Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Μιλλιέτ: Οι εξελίξεις σε Α.Μεσόγειο στη συνομιλία Ερντογάν-Πούτιν

Offsite Team -
18.08.2020 - 17:06

Μιλλιέτ: Οι εξελίξεις σε Α.Μεσόγειο στη συνομιλία Ερντογάν-Πούτιν

Thumbnail
"Ο Ερντογάν είπε στον Πούτιν πως η Ελλάδα διεξάγει μαύρη προπαγάνδα"

Τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο συζήτησαν χθες σε τηλεφωνική επικοινωνία ο Τούρκος Πρόεδρος με τον Ρώσο ομόλογό του, γράφει σήμερα η εφημερίδα Μιλλιέτ, αναφέροντας ότι ο Ταγίπ Ερντογάν είπε στον Βλαντιμίρ Πούτιν πως η Ελλάδα διεξάγει «μαύρη προπαγάνδα».

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο κ. Έρντογαν ενημέρωσε τον κ. Πούτιν ότι η Τουρκία είναι πάντα έτοιμη να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για λύση, αλλά τα σχέδια χωρίς την Τουρκία τους ενοχλούν. «Όλα τα βήματα μας συνάδουν με το δίκαιο. Όλες οι χώρες το ξέρουν αυτό πολύ καλά» είπε.

Η Μιλλιέτ γράφει ότι για το θέμα της Λιβύης έγινε γνωστό πως κατά την τηλεφωνική επικοινωνία των δύο Προέδρων, ο κ. Πούτιν δήλωσε ότι στηρίζει τις αποφάσεις της Διάσκεψης του Βερολίνου και οι πλευρές πρέπει να πάρουν βήματα για έναρξη της κατάπαυσης του πυρός. Ο κ. Έρντογαν δήλωσε ότι έχει ελπίδες και ο ίδιος για την κατάπαυση του πυρός, αλλά τόνισε ότι αυτό δεν είναι πιθανό όσο δεν διακόπτουν την στήριξη προς τον Χαφτάρ.

Οι δύο ηγέτες εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για την επανέναρξη των πτήσεων μεταξύ των δύο χωρών, προστίθεται.

Καταληκτικά, αναφέρεται, ο Βλαντιμίρ Πούτιν ζήτησε από τον Ταγίπ Ερντογάν να διασφαλίσει την ασφάλεια των Ρώσων πολιτών από την επιδημία και ο Ερντογάν έστειλε το μήνυμα ότι «εμείς περιποιούμαστε με τον καλύτερο τρόπο τους φιλοξενούμενους μας».

ΚΥΠΕ

Home