Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Μπάιντεν: Με νόμο απαγορεύει τις εισαγωγές από επαρχία στην Κίνα

Offsite Team -
23.12.2021 - 21:37

Μπάιντεν: Με νόμο απαγορεύει τις εισαγωγές από επαρχία στην Κίνα

Η αμερικανική κυβέρνηση και πολλές οργανώσεις κατηγορούν το Πεκίνο για γενοκτονία στην περιοχή Σιντζιάνγκ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν υπέγραψε νόμο που απαγορεύει τις εισαγωγές από την επαρχία Σιντζιάνγκ της Κίνας, λόγω των ανησυχιών που εκφράζονται για την καταναγκαστική εργασία στην περιοχή αυτή, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Το νομοσχέδιο είχε εγκριθεί από το Κογκρέσο στις 16 Δεκεμβρίου, στο πλαίσιο της αντίδρασης της Ουάσινγκτον για τη μεταχείριση που επιφυλάσσει το Πεκίνο στη μουσουλμανική μειονότητα των Ουιγούρων της Κίνας. Το Κογκρέσο υπερψήφισε την πρόταση αφού οι νομοθέτες κατέληξαν σε συμβιβαστική συμφωνία, εξαλείφοντας τις διαφορές μεταξύ των νομοσχεδίων που είχαν εισαχθεί στη Βουλή των Αντιπροσώπων και τη Γερουσία.

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Με βάση τον νόμο αυτόν θεωρείται ότι όλα τα αγαθά που παρασκευάζονται στη Σιντζιάνγκ –όπου η κινεζική κυβέρνηση έχει οργανώσει ένα δίκτυο στρατοπέδων κράτησης για τους Ουιγούρους και άλλες μουσουλμανικές μειονότητες– είναι προϊόν καταναγκαστικής εργασίας.

Η Κίνα αρνείται ότι καταπατά τα ανθρώπινα δικαιώματα στη Σιντζιάνγκ, μια επαρχία που προμηθεύει μεγάλο μέρος των υλικών για φωτοβολταϊκά σε όλον τον κόσμο, όμως η αμερικανική κυβέρνηση και πολλές οργανώσεις κατηγορούν το Πεκίνο για γενοκτονία στην περιοχή αυτήν.  

protothema.gr

Home