Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

NASA: Τέλη Αυγούστου η εκτόξευση του μη επανδρωμένου πυραύλου

Offsite Team -
20.07.2022

NASA: Τέλη Αυγούστου η εκτόξευση του μη επανδρωμένου πυραύλου

Η αποστολή Artemis-1 θα είναι η πρώτη στην επιδίωξη των ΗΠΑ για επιστροφή των αστροναυτών στην Σελήνη

Το πρόγραμμα Αρτεμις της NASA για την επιστροφή στη Σελήνη θα μπορούσε να ξεκινήσει την πρώτη δοκιμαστική πτήση χωρίς πλήρωμα στις 29 Αυγούστου, ανακοίνωσε η Υπηρεσία.

Η αποστολή Artemis-1 θα είναι η πρώτη από μια σειρά αποστολών στην επιδίωξη των ΗΠΑ για επιστροφή των αστροναυτών στην Σελήνη.

>>> NEO - Brief Platinum, το πρώτο διαδραστικό περιοδικό από την Δημοσιογραφική Ομάδα της Brief. Κάνε δωρεάν εγγραφή ΕΔΩ για να παραλάβεις το πρώτο τεύχος με αποκλειστικό αφιέρωμα στις Φοιτητικές Εστίες <<<

Αυτή τη φορά όμως δεν πρόκειται μόνο για ένα "περίπατο" αλλά για την δημιουργία μιας διαρκούς παρουσίας εκεί και την χρησιμοποίηση της τεχνολογίας για το μεγάλο βήμα που θα είναι η μετάβαση στον πλανήτη Αρη, μέσα στην επόμενη δεκαετία. 

Η NASA είπε ότι η εκτόξευση του τεράστιου Space Launch System (SLS) και της κάψουλας Orion θα μπορούσε να γίνει είτε 29 Αυγούστου, ή 2 ή  5 Σεπτεμβρίου. 

Η αποστολή Artemis-1 πρόκειται να ταξιδέψει γύρω από την μακρινή πλευρά της Σελήνης σε ένα ταξίδι διάρκειας τεσσάρων έως έξι εβδομάδων. Θα αναπτύξει επίσης έναν αριθμό μικρών δορυφόρων που ονομάζονται CubeSats για να πραγματοποιήσουν πειράματα στο διάστημα.

Η αποστολή Artemis-2 θα είναι η πρώτη δοκιμή πληρώματος, που θα πετά γύρω από τη Σελήνη αλλά δεν θα προσγειώνεται, ενώ η αποστολή Artemis-3 θα είναι η σημαντικότερη, κατά την οποία για πρώτη φορά μια γυναίκα και ένας έγχρωμος θα πατήσουν το πόδι τους στο φεγγάρι, στον νότιο πόλο.

(ΚΥΠΕ)

Home