Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Νέα βουτιά των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων λόγω κορωνοϊού

Offsite Team -
27.02.2020 - 20:29

Νέα βουτιά των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων λόγω κορωνοϊού

Thumbnail
Μεγάλες ζημιές στο άνοιγμα της Γουολ Στριτ

Νέα βουτιά γύρω στο 4% πραγματοποίησαν την Πέμπτη τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς η αύξηση των περιστατικών κορωνοϊού, εκτός Κίνας, ενέτεινε τους φόβους για πανδημία, η οποία θα μπορούσε να πλήξει την παγκόσμια ανάπτυξη και τα εταιρικά κέρδη.

 

Ταυτόχρονα, μεγάλες απώλειες σημειώνουν κατά το άνοιγμα τους και τα αμερικανικά χρηματιστήρια.Ο Dow Jones υποχωρούσε κατά 431,59 μονάδες ή 1,60%, στις 26.526,00 μονάδες, ενώ ο S&P 500 άνοιξε χαμηλότερα κατά 53,85 μονάδες ή 1,73%, στις 3.062,54 μονάδες.

 

Τέλος, ο Nasdaq υποχωρούσε κατά 236,74 μονάδες, ή 2,64%, στις 8.744,03 μονάδες στο άνοιγμα της αγοράς.

 

Οι τρεις αμερικανικοί δείκτες βρίσκονται πλέον πέραν του 10% χαμηλότεροι από το ενδοσυνεδριακό ρεκόρ που είχαν καταγράψει νωρίτερα αυτό το μήνα.  

Οι επενδυτές συνήθως θεωρούν ότι μια διόρθωση στους χρηματιστηριακούς δείκτες είναι μια πτώση του 10% ή περισσότερο από την πρόσφατη κορυφή τους.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 έχει μειωθεί πέραν του 10% στην διάρκεια της περασμένης εβδομάδας, που αποτελεί μια απότομη πτώση από το επίπεδο ρεκόρ στο οποίο ανήλθε στις 19 Φεβρουαρίου.

>>Διαβάστε όλες τις εξελίξεις για τον Κορωνοϊό ΕΔΩ <<

 

"Από την αδιαμφισβήτητη αισιοδοξία που παρατηρήθηκε στις αρχές του έτους, οι επενδυτές έκαναν μια πλήρη στροφή σε μια απόλυτη απαισιοδοξία σε λιγότερο από μία εβδομάδα", δήλωσε ο Michael Hewson, επικεφαλής αναλυτής της αγοράς στην CMC Markets στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Κατά τη βουτιά της Πέμπτης στις ευρωπαϊκές αγορές, περισσότερο από το 97% των μετοχών του πανευρωπαϊκού δείκτη STOXX 600 βρισκόταν στο «κόκκινο» με τις μετοχές των ταξιδιωτικών εταιρειών να δέχονται τις μεγαλύτερες πιέσεις. Οι μετοχές της British Airways, της easyJet και της Air France υποχωρούσαν μεταξύ 10% και 11%.

Η μετοχή του μεγαλύτερου κατασκευαστή μπύρας στον κόσμο, Anheuser-Busch InBev, πραγματοποιούσε βουτιά κατά 10,4% μετά τις εκτιμήσεις της για στασιμότητα στην ανάπτυξης της το 2020, λόγω της επιδημίας του κορωνοϊού.

Οι ευρωπαϊκές μετοχές παρουσίασαν τη χειρότερη ημέρα τους από το δημοψήφισμα του Brexit το 2016, υποχωρώντας για έκτη συνεδρία από τις τελευταίες επτά.

ΚΥΠΕ

Home