Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Νέο «εξαιρετικά ανησυχητικό» στέλεχος COVID εντοπίστηκε στο ΗΒ

Offsite Team -
23.12.2020 - 17:37

Νέο «εξαιρετικά ανησυχητικό» στέλεχος COVID εντοπίστηκε στο ΗΒ

Thumbnail
Ανησυχία επικρατεί στη Βρετανία, μετά τον εντοπισμό μιας νέας, δεύτερης μετάλλαξης του κορωνοϊού

Δύο περιπτώσεις ενός ακόμα «εξαιρετικά ανησυχητικού» στελέχους του κορωνοϊού εντοπίστηκαν στο Ηνωμένο Βασίλειο, ανακοίνωσε ο Βρετανός Υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ.

Πρόκειται για άτομα που ταξίδεψαν στη χώρα από τη Νότια Αφρική, με τη βοήθεια των αρχών της οποίας έγινε ο εντοπισμός. Το νέο στέλεχος είναι «πιο μεταδοτικό και μοιάζει να έχει μεταλλαχθεί περαιτέρω», είπε ο υπουργός.

Ο κ. Χάνκοκ είπε επίσης ότι τα άτομα αυτά και οι στενές επαφές τους έχουν τεθεί σε καραντίνα. Επίσης, όποιος βρίσκεται στο Ηνωμένο Βασίλειο και έχει ταξιδέψει στη Νότια Αφρική το τελευταίο 15ήμερο ή οι στενές επαφές ατόμων που έχουν ταξιδέψει στη Νότια Αφρική θα πρέπει να μπουν σε καραντίνα. Τίθενται εξάλλου περιορισμοί στην αεροπορική σύνδεση με την αφρικανική χώρα.

Ο Βρετανός Υπουργός Υγείας ανακοίνωσε επίσης ότι από τη δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων περισσότερες περιοχές της νότιας και ανατολικής Αγγλίας τίθενται στην τέταρτη βαθμίδα των περιοριστικών μέτρων κατά του κορωνοϊού, που επί της ουσίας συνιστούν ένα νέο lockdown, σαν αυτό που ισχύει από την Κυριακή στο Λονδίνο.

Οι περιοχές αυτές είναι οι κομητείες Σάσεξ, Όξφορντσιρ, Σάφολκ, Νόρφολκ, Κέμπριτζσιρ, Χάμσιρ και οι περιοχές του Έσεξ και του Σάρεϊ που δεν είχαν τεθεί μέχρι των υπό lockdown.

Στην αμέσως υψηλότερη από τη βαθμίδα περιορισμών στην οποία υπάγονταν μέχρι τώρα τοποθετούνται και πολλές άλλες περιοχές ανά τη χώρα, όπως το Μπρίστολ που θα υπάγεται στη βαθμίδα 3.

Αιτιολογώντας τα πρόσθετα μέτρα ο κ. Χάνκοκ αναφέρθηκε στο μεταλλαγμένο στέλεχος του ιού που έχει προκαλέσει παγκόσμια ανησυχία.

Τόνισε ότι την τελευταία εβδομάδα τα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα έχουν αυξηθεί κατά 57%. Ο μέσος ημερήσιος αριθμός εισαγωγών σε νοσοκομεία είναι 1909, αριθμός που είναι ο υψηλότερος από τα μέσα Απριλίου. Επίσης, ο συνολικός αριθμός των νοσηλευόμενων έχει σχεδόν φτάσει εκείνον της κορύφωσης του πρώτου κύματος της πανδημίας.

Ο κ. Χάνκοκ ανακοίνωσε, εξάλλου, ότι η ομάδα του εμβολίου της Οξφόρδης/AstraZeneca υπέβαλε τα πλήρη δεδομένα προς έγκριση του σκευάσματος στην αρμόδια υγειονομική αρχή της χώρας.

Είπε επίσης ότι πλέον έχουν αρχίσει οι εμβολιασμοί σε γηροκομεία.

Καταδικάστηκε πρώην φύλακας ναζιστικού στρατοπέδου, 101 ετών

Offsite Team -
28.06.2022 - 23:03

Καταδικάστηκε πρώην φύλακας ναζιστικού στρατοπέδου, 101 ετών

Ως συνένοχος στη δολοφονία περίπου 3.500 ανθρώπων στο στρατόπεδο συγκέντρωσης Ζάξενχάουζεν.

Γερμανικό δικαστήριο καταδίκασε έναν πρώην φρουρό των SS, ηλικίας 101 ετών, σε πέντε χρόνια φυλάκιση την Τρίτη ως συνένοχο στη δολοφονία περίπου 3.500 ανθρώπων στο στρατόπεδο συγκέντρωσης Ζάξενχάουζεν, σε μια από τις τελευταίες ναζιστικές δίκες στη Γερμανία.

Διαβάστε επίσης: Δίδυμες έγιναν 102 ετών και γιόρτασαν τα γενέθλια με σάντουιτς

Οι εισαγγελείς είχαν πει ότι ο Γιόζεφ Ες., μέλος των παραστρατιωτικών SS του ναζιστικού κόμματος, συνέβαλε στον θάναρτο 3.518 ανθρώπων στο στρατόπεδο του Ζάξενχάουζεν, βόρεια του Βερολίνου, φρουρώντας τακτικά σκοπιά μεταξύ 1942 και 1945.

Η δίκη διήρκεσε σχεδόν εννέα μήνες καθώς οι γιατροί είπαν ότι ο άνδρας, του οποίου το πλήρες όνομα δεν αποκαλύφθηκε για νομικούς λόγους, ήταν μόνο εν μέρει ικανός να δικαστεί και οι συνεδρίες περιορίστηκαν σε δυόμισι ώρες την ημέρα.

Μερικοί άνθρωποι που φυλακίστηκαν στο Ζάξενχάουζεν δολοφονήθηκαν με το δηλητηριώδες αέριο Zyklon-B, που χρησιμοποιήθηκε επίσης σε άλλα ναζιστικά στρατόπεδα εξόντωσης όπου εκατομμύρια Εβραίοι βρήκαν φρικτό θάνατο κατά τη διάρκεια του Ολοκαυτώματος.

Το Ζάξενχάουζεν στέγαζε κυρίως πολιτικούς κρατούμενους από όλη την Ευρώπη, μαζί με Σοβιετικούς αιχμαλώτους πολέμου και μερικούς Εβραίους.

Υπήρξε μια σειρά κατηγοριών εναντίον πρώην φρουρών στρατοπέδων συγκέντρωσης τα τελευταία χρόνια για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας του Β′ Παγκοσμίου Πολέμου. Τον Σεπτέμβριο, μια πρώην γραμματέας του στρατοπέδου διέφυγε την ημέρα που επρόκειτο να ξεκινήσει η δίκη της, αλλά συνελήφθη από την αστυνομία λίγες ώρες αργότερα.

Μια δικαστική απόφαση του 2011 άνοιξε το δρόμο για αυτές τις διώξεις, δηλώνοντας ότι ακόμη και όσοι συνέβαλαν έμμεσα σε δολοφονίες εν καιρώ πολέμου, χωρίς να πατήσουν τη σκανδάλη ή να δώσουν εντολή, θα μπορούσαν να φέρουν ποινική ευθύνη.

Ο δικηγόρος υπεράσπισης Στέφαν Γουότερκαμπ είπε ότι ο πελάτης του θα ασκήσει έφεση κατά της απόφασης της Τρίτης και ότι ένα ανώτερο δικαστήριο θα αποφασίσει εάν «η υπηρεσία γενικής φρουράς χωρίς συγκεκριμένη συμμετοχή» παρέχει επαρκείς λόγους για μια τέτοια ετυμηγορία.

Πηγή: huffingtonpost.gr

Home