Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Νιγηρία: Απαγωγείς απαιτούν πέραν των 2.000 ευρώ για κάθε μαθητή

Offsite Team
- 04.08.2021

Νιγηρία: Απαγωγείς απαιτούν πέραν των 2.000 ευρώ για κάθε μαθητή

Από τους 81 εσωτερικούς μαθητές γυμνασίου που άρπαξαν κατά τη διάρκεια επιδρομής στη βόρεια Νιγηρία

Απαγωγείς απαιτούν να τους καταβληθούν λύτρα 1 εκατ. νάιρα (2.000 ευρώ και πλέον) για τον καθένα από τους 81 εσωτερικούς μαθητές γυμνασίου που άρπαξαν κατά τη διάρκεια επιδρομής στη βόρεια Νιγηρία τον περασμένο μήνα, δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς πάστορας ο οποίος συμμετέχει στις διαπραγματεύσεις για να εξασφαλιστεί η απελευθέρωσή τους.

 

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

 

Η επίθεση στο Bethel Baptist High School, στην νιγηριανή πολιτεία Καντούνα, σήμανε τη 10η μαζική απαγωγή μαθητών από τον Δεκέμβριο του 2020 στη βορειοδυτική Νιγηρία.

 

Οι αρχές αποδίδουν τις απαγωγές σε συμμορίες τις οποίες γενικά αποκαλούν bandits -"κακοποιά στοιχεία", ή "ληστοσυμμορίτες"-, με σκοπό να αποσπαστούν λύτρα.  

Οι απαγωγείς θέλουν "ένα εκατομμύριο νάιρα για τον καθένα από τους 80 μαθητές" που συνεχίζουν να κρατούν ομήρους, διευκρίνισε ο αιδεσιμότατος ντε Τζόζεφ Χαγιάμπ.  

Οι απαγωγείς άφησαν ελεύθερα 28 παιδιά τον περασμένο μήνα. Μια πρώτη ομάδα, ισάριθμων παιδιών, είχε αφεθεί να φύγει τις πρώτες δύο ημέρες μετά την απαγωγή.  Oμως άλλοι 81 μαθητές παραμένουν σε ομηρία.  

Σύμφωνα με τον ιερωμένο, τρεις μαθητές απέδρασαν προτού οι 28 αφεθούν ελεύθεροι τον περασμένο μήνα, όμως απήχθησαν ξανά από άγνωστο σε δασική έκταση, που απαίτησε με τη σειρά του λύτρα. Του καταβλήθηκε ποσό άνω του 1 εκατ. νάιρα από τους γονείς.  

Τα σχολεία στη βόρεια Νιγηρία έχουν μετατραπεί σε στόχους επιθέσεων στη βόρεια Νιγηρία από τα τέλη της περασμένης χρονιάς.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Οι απαγωγές του είδους αρχικά αποτελούσαν τακτική της τζιχαντιστικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ και του Ισλαμικού Κράτους στη Δυτική Αφρική (ΙΚΔΑ), οργάνωσης που γεννήθηκε όταν η πρώτη διασπάστηκε, πάντως πλέον είναι κυρίως πρακτική συμμοριών κακοποιών.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Home