Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Ο Γκουτέρες άνοιξε την 77η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ

Offsite Team -
20.09.2022 - 19:52

Ο Γκουτέρες άνοιξε την 77η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ

Ο κόσμος βρίσκεται σε “μεγάλο κίνδυνο και παράλυτος” είπε ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες, κατά την έναρξη της 77ης συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, παρουσία 150 και πλέον αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων.

Ο κ. Γκουτέρες πρόσθεσε ότι ο κόσμος βρίσκεται σε κίνδυνο και οι γεωπολιτικές διαφορές υπονομεύουν το διεθνές δίκαιο, την εμπιστοσύνη στους δημοκρατικούς θεσμούς και όλες τις μορφές διεθνούς συνεργασίας.

“Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε έτσι», είπε ο κ. Γκουτέρες. «Έχουμε καθήκον να δράσουμε. Κι όμως βρισκόμαστε εγκλωβισμένοι σε κολοσσιαία παγκόσμια δυσλειτουργία. Τα έθνη του κόσμου δεν ήταν έτοιμα ή πρόθυμα να αντιμετωπίσουν τις μεγάλες προκλήσεις που απειλούν το μέλλον της ανθρωπότητας και τη μοίρα του πλανήτη", πρόσθεσε.

Η εμπιστοσύνη καταρρέει, οι ανισότητες εξαπλώνονται, ο πλανήτης μας καίγεται. Οι άνθρωποι πονάνε, με τους πιο ευάλωτους να υποφέρουν περισσότερο", είπε ο ΓΓ¨του ΟΗΕ.

Σημείωσε ότι υπάρχει ελπίδα και ότι η συνεργασία και ο διάλογος είναι ο μόνος δρόμος προς τα εμπρός. Παράλληλα, προειδοποίησε ότι «καμία δύναμη ή ομάδα από μόνη της δεν μπορεί να πυροβολήσει».

«Ας εργαστούμε ως ένα, ως συνασπισμός του κόσμου, ως ενωμένα έθνη», προέτρεψε τους ηγέτες που βρίσκονταν στην αίθουσα της Γενικής Συνέλευσης.

ΚΥΠΕ

Home