Ο πάπας παρακολούθησε το «ιερόσυλo» Jesus Christ Superstar

Ο πάπας παρακολούθησε το «ιερόσυλo» Jesus Christ Superstar

Ιστορική και πολύ ανατρεπτική για τα δεδομένα της Καθολικής εκκλησίας κίνηση του πάπα Φραγκίσκου

Σε μια ιστορική και πολύ ανατρεπτική για τα δεδομένα της Καθολικής εκκλησίας κίνηση, ο πάπας Φραγκίσκος παραβρέθηκε νωρίτερα αυτόν τον μήνα σε μία παράσταση του «Jesus Christ Superstar» που παίζονταν στο Teatro Sistina στη Ρώμη.

Αυτό υποστηρίζει το Page Six σε ρεπορτάζ του. Μάλιστα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του περιοδικού ένας μουσικός ιστορικός μίλησε για τη σημασία της παπικής επίσκεψης στο μιούζικαλ των Άντριου Λόιντ Γουέμπερ και Τιμ Ράις, που γράφτηκε το 1970 και ανέβηκε στη σκηνή ένα χρόνο μετά.

Από την πρώτη του παρουσίαση στο κοινό, το συγκεκριμένο μιούζικαλ χαρακτηρίστηκε ως βλάσφημο και η παράσταση απαγορεύτηκε, έστω και για λίγο, ακόμα και από το BBC ως «ιερόσυλη». Αντιδράσεις υπήρξαν και στην Ελλάδα, με συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έξω από το θέατρο «Ακροπόλ», όπου παίχτηκε πριν από λίγα χρόνια το μιούζικαλ.  Νωρίτερα φέτος το NBC διοργάνωσε μια ζωντανή εκδοχή της παράστασης με τον Τζον Λέτζεντ στο ρόλο του Χριστού.

Ο πάπας φέρεται να πέρασε πολύ καλά στην παράσταση πάντως, τόσο καλά που έμεινε μετά προκειμένου να συγχαρεί τους πρωταγωνιστές και να συνομιλήσει μαζί τους. Ανάμεσά τους και ο Τεντ Νέλι, ο οποίος πρωταγωνιστούσε και στην κινηματογραφική εκδοχή του μιούζικαλ, το 1973. Ο ίδιος έγραψε σε ένα tweet που ανέβασε: «Το #JesusChristSuperstar συνάντησε τον πάπα. Είμαι για πάντα ευγνώμων γι αυτή την ευλογημένη εμπειρία...».

Tags
Home