Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

O Τζινπίνγκ κατηγορεί τον Τριντό για διαρροή της συζήτησης τους

Offsite Team -
16.11.2022 - 21:02

O Τζινπίνγκ κατηγορεί τον Τριντό για διαρροή της συζήτησης τους

Δείτε βίντεο

Παράπονα στον πρωθυπουργό του Καναδά, Τζάστιν Τριντό έκανε on camera ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ, κατά τη διάρκεια της Συνόδου της G20 για τη διαρροή στα μέσα ενημέρωσης όσων είπαν στην κατ' ιδίαν συνάντησή τους, κατηγορώντας τον ότι με αυτό τον τρόπο βλάπτει τις διπλωματικές τους σχέσεις.

Οι δυο τους είχαν μια ύντομη συζήτηση σήμερα, Τετάρτη κατά τη διάρκεια της συνόδου που πραγματοποιείται στην Ινδονησία και τα μέσα ενημέρωσης μπόρεσαν να καταγράψουν τη σύντομη συνομιλία που είχαν οι δυο τους κατά τη διάρκεια της οποία ο Κινέζος πρόεδρος δεν έκρυψε την ενόχλησή του με τη στάση του Καναδού πρωθυπουργού. 

«Όλα όσα συζητάμε έχουν διαρρεύσει στην εφημερίδα· αυτό δεν είναι κατάλληλο», είπε ο Σι στον Τριντό μέσω διερμηνέα.

«Δεν είναι έτσι, όπως συμφωνήσαμε να διεξαχθεί η συνομιλία. Εάν υπάρχει ειλικρίνεια από την πλευρά σας... » είπε ο Σι, οπότε και τον διέκοψε ο Τριντό.

«Πιστεύουμε στον ελεύθερο, ανοιχτό και ειλικρινή διάλογο και αυτό θα συνεχίσουμε να έχουμε. Θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε να εργαστούμε εποικοδομητικά μαζί, αλλά θα υπάρξουν πράγματα στα οποία θα διαφωνήσουμε», είπε ο Τριντό.

«Ας δημιουργήσουμε πρώτα τις συνθήκες», απάντησε ο Σι μέσω του διερμηνέα.

Στο τέλος της σύντομης αυτής συζήτησης οι δυο τους έδωσαν τα χέρια.

Ο Τριντό μίλησε με τον Σι την περασμένη Τρίτη και το γραφείο του ανέφερε στη συνέχεια ότι είχε εκφράσει ανησυχίες για την «υποτιθέμενη ανάμιξη» της Κίνας στις καναδικές εκλογές το 2019 και μετά από ισχυρισμούς για την ύπαρξη κινεζικών δομών που λειτουργούν ως αστυνομικά τμήματα που λειτουργούν στον Καναδά.

Πηγή: skai.gr

Home