Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Οι ΗΠΑ «δεν ενθαρρύνουν» την Ουκρανία να πλήξει τη Ρωσία

Offsite Team -
06.12.2022 - 22:20

Οι ΗΠΑ «δεν ενθαρρύνουν» την Ουκρανία να πλήξει τη Ρωσία

Σαφές μήνυμα τόσο στην κυβέρνηση Ζελένσκι, όσο και προς τη Ρωσία αναφορικά με τη στάση τους και τον οπλισμό που έχουν διαθέσει, στέλνουν οι Ηνωμένες Πολιτείες διά του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, τονίζοντας, ότι «δεν ενθαρρύνουν» την Ουκρανία να πλήξει τη ρωσική επικράτεια.

Η σχετική δήλωση εκ μέρους των ΗΠΑ ακολουθεί τις επιθέσεις με drone κατά αεροπορικών βάσεων βαθιά εντός της ρωσικής επικράτειας χθες, Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου, και το χτύπημα που ακολούθησε σήμερα σε αεροπορική βάση στο Κουρσκ, πιο κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία, όπου και ξέσπασε φωτιά σε δεξαμενή πετρελαίου.

Οι επιθέσεις αποδίδονται ευρέως στο Κίεβο, γεγονός το οποίο «έδειξε» και η ίδια η διακυβέρνηση Μπάιντεν μέσω δήλωσης της υφυπουργού Εξωτερικών, Βικτόρια Νούλαντ, σε συνέντευξή της στην Κριστιάν Αμανπούρ του CNNi.

«Δεν δίνουμε τη δυνατότητα στην Ουκρανία να χτυπήσει πέρα από τα σύνορά της. Δεν ενθαρρύνουμε την Ουκρανία να χτυπήσει πέρα από τα σύνορά της», ανέφερε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Νεντ Πράις, κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων.

«Ό,τι κάνουμε -ό,τι κάνει ο κόσμος για να υποστηρίξει την Ουκρανία- είναι προς υποστήριξη της ανεξαρτησίας της Ουκρανίας», υπογράμμισε ο Νεντ Πράις.

CNN

Home