Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

ΟΗΕ: Πάνω από 4.000 νεκροί άμαχοι, μεταξύ τους και 200 παιδιά

Offsite Team -
27.05.2022 - 17:50

ΟΗΕ: Πάνω από 4.000 νεκροί άμαχοι, μεταξύ τους και 200 παιδιά

Η Επ. Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ αναγνωρίζει πως ο αριθμός των νεκρών στην Ουκρανία μπορεί να είναι πολύ μεγαλύτερος

Περισσότεροι από 4.000 πολίτες έχουν σκοτωθεί στην Ουκρανία από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στις 24 Φεβρουαρίου. Ωστόσο, ο πραγματικός αριθμός είναι πολύ μεγαλύτερος, ανακοίνωσε σήμερα η Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ.

>>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ <<<

Συνολικά, 4.031 πολίτες έχει καταγραφεί ότι έχουν σκοτωθεί, ανάμεσά τους 200 παιδιά, σύμφωνα με την Επιτροπή, η οποία βασίζεται στα στοιχεία δεκάδων παρατηρητών της στην Ουκρανία.

Οι περισσότεροι σκοτώθηκαν από εκρηκτικά όπλα του πυροβολικού ή της πολεμικής αεροπορίας υψηλής ισχύος.

Στην ανακοίνωση δεν επιρρίπτεται η ευθύνη για τους θανάτους.

Ζελένσκι: Πάνω απο 2.400 πυραύλους διαφορετικού τύπου έχει ρίξει η Ρωσία στην Ουκρανία

Η Ρωσία έχει ήδη χρησιμοποιήσει 2.400 πυραύλους διαφορετικού τύπου εναντίον της Ουκρανίας από τότε που ξεκίνησε ο πόλεμος πλήρους κλίμακας, σύμφωνα με όσα είπε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε Κέντρο Ανάλυσης της Εξωτερικής Πολιτικής της Ινδονησίας.

«Από τις 24 Φεβρουαρίου 2022, ο ρωσικός στρατός έχει ήδη χρησιμοποιήσει 2.400 πυραύλους διαφορετικού τύπου εναντίον της Ουκρανίας. Οι περισσότεροι από αυτούς εκτοξεύθηκαν εναντίον εγκαταστάσεων πολιτικής υποδομής, επιχειρήσεων, αποθηκών (συγκεκριμένα αποθηκών τροφίμων), κατοικιών και σιδηροδρόμων», δήλωσε ο Ζελένσκι.

Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, σε διάστημα τριών μηνών από την έναρξη του πολέμου πλήρους κλίμακας, ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη εμφανίστηκαν στον ουρανό της Ουκρανίας περισσότερες από 3.000 φορές.

>>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ <<<

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας τόνισε ότι ο ρωσικός στρατός κατέστρεψε πάνω από 600 ιδρύματα υγείας και περίπου 2.000 εκπαιδευτικά ιδρύματα. Επιπλέον, δεκάδες θρησκευτικά αντικείμενα υπέστησαν ζημιές σε διάφορες περιοχές της Ουκρανίας.

protothema.gr

Home