Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Όλοι στην περιοχή έχουν F35 πλην της Τουρκίας

Offsite Team -
10.01.2022

Όλοι στην περιοχή έχουν F35 πλην της Τουρκίας

Τι είπε ο Κιλιτσντάρογλου

Την πιο αδύναμη αεροάμυνα στην περιοχή την έχει η Τουρκία, δήλωσε ο ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, λέγοντας πως όλοι στην περιοχή έχουν F35 πλην της Τουρκίας.

Σε συνέντευξή του στην τουρκική τηλεόραση Χαμπέρτουρκ, ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου διερωτήθηκε γιατί η τουρκική Κυβέρνηση αγόρασε τους S-400. “Θα μας επιτεθούν η Ελλάδα, το Ιράκ ή η Συρία; Το πήραμε ως αντάλλαγμα για το (ρωσικό) αεροπλάνο που καταρρίψαμε”, είπε ο ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου είπε ακόμη ότι “το σύστημα αεράμυνας μας είναι πολύ αδύναμο αυτή τη στιγμή, όλος ο κόσμος το γνωρίζει. Το σύστημα αεράμυνας σε αυτή την περιοχή είναι αυτή τη στιγμή το πιο αδύναμο στην Τουρκία. Δεν δίνουν αρκετά ανταλλακτικά για τα F-16. Δεν μπορούμε να πάρουμε τα χρήματα που πληρώσαμε για τα F-35. Θα αλλάξουμε εξωτερική πολιτική 180 μοιρών”. Αυτό είναι εις βάρος της Τουρκίας”. Ο ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφερε ότι πλέον όλοι στην περιοχή έχουν F35 πλην της Τουρκίας.

“Η Τουρκία πρέπει να σταθεί περήφανη, όρθια, όχι έτσι. Είμαι υπεύθυνος για την προστασία της σημαίας μου και της φήμης της Τουρκίας. Δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο. Δεν λέω να πάτε να κάνετε πόλεμο. Η εξωτερική πολιτική είναι μια σκακιστική αρένα. Πρέπει να υπάρχουν άνθρωποι με αξία στην εξωτερική πολιτική”, ανέφερε ο ηγετης της αξιωματικής αντιπολιτευσης. Όπως είπε πλέον για δηλώσεις εξωτερικής πολιτικής στην Τουρκία δεν κάνει ο Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου αλλά ο εκπρόσωπος της προεδρίας Ιμπαχίμ Καλίν και ο Υπουργός Άμυνας Χουλούσι Ακάρ.

Για την προσέγγιση της τουρκικής Κυβέρνησης με το Κατάρ, ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου είπε “προσκαλέσατε το Κατάρ. Τους φιλοξενήσατε μετά βαϊων και κλάδων. Και πήγαν και συνεργάστηκαν με τους Έλληνες στην Ανατολική Μεσογείο. Ακούγεται η φωνή αυτού του κυρίου [Σ.Σ. του Ερντογάν]; Δεν μπορούσε να πει ούτε μια φράση. Γιατί δεν μιλάς; Έχουμε και στρατιώτες εκεί. Έμεινε μόνος του στην Ανατολική Μεσόγειο. Ήρθαν και έψαξαν για πετρέλαιο στην αποκλειστική μας οικονομική ζώνη. Εδώ, κύριε, γιατί δεν λέτε λέξη; Εσύ δεν έλεγες ότι είσαι ήρωας; Έλεγες ότι είμαι ο παγκόσμιος ηγέτης, έλεγες ότι ο κόσμος είναι μεγαλύτερος από πέντε, έλα τώρα. Δεν θα κάνουμε βήμα πίσω”, είπε ο ηγέτης της αξιωματικής αντιπολιτευσης.

ΚΥΠΕ

Home