Πάνω από το όριο των $100 εκατ. πουλήθηκε πίνακας του Πικάσο

Πάνω από το όριο των $100 εκατ. πουλήθηκε πίνακας του Πικάσο

Πουλήθηκε το «Γυναίκα που κάθεται κοντά σε ένα παράθυρο»,

Για $103,4 εκατ. πουλήθηκε το «Γυναίκα που κάθεται κοντά σε ένα παράθυρο», του Πάμπλο Πικάσο που απεικονίζει τη  μούσα του, Μαρί Τερέζ, όπως ανακοίνωσε ο οίκος Κρίστις, στη Νέα Υόρκη.

 

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Ο πίνακας, ο οποίος ολοκληρώθηκε το 1932, δημοπρατήθηκε μετά από 19 λεπτά προσφορών στα $90 εκατ. που έφτασαν τα $103,4 εκατ. με την πρόσθεση των αμοιβών και προμηθειών, πρόσθεσε ο οίκος, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο οίκος δημοπρασιών είχε εκτιμήσει ότι η τιμή πώλησης του πίνακα θα ήταν $55 εκατ.

Η πώληση επιβεβαιώνει τη δυναμική της αγοράς τέχνης παρά την πανδημία της COVID-19, αλλά επίσης και το κύρος του Πικάσο ο οποίος γεννήθηκε το 1881 και απεβίωσε το 1973.

Η γενικά καλή απόδοση που είχαν οι δημοπρασίες της Πέμπτης, με πωλήσεις ύψους $481 εκατ. «σηματοδοτεί μια πραγματική επιστροφή στην κανονικότητα και επίσης ένα μήνυμα ότι η αγορά τέχνης πράγματι επέστρεψε σε καλό δρόμο», ανέφερε η Μπόνι Μπρέναν, Πρόεδρος του Οίκου Κρίστις για την Αμερική.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Ο πίνακας, που απεικονίζει τη νεαρή ερωμένη και μούσα του Πικάσο, Μαρί Τερέζ Βαλτέρ, αποκτήθηκε μόλις πριν από οκτώ χρόνια στο Λονδίνο για 28,6 εκατ. στερλίνες (γύρω στα $44,8 εκατ.).

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Home