Πεκίνο: Εγκρίνει τη νομοθεσία για εθνική ασφάλεια του Χονγκ Κονγκ

Πεκίνο: Εγκρίνει τη νομοθεσία για εθνική ασφάλεια του Χονγκ Κονγκ

Aνησυχίες Ιαπωνίας για την νομοθεσία για Χονγκ Κονγκ από Πεκίνο

Σχεδόν ομόφωνα, όπως αναμενόταν, ενέκρινε το Εθνικό Λαϊκό Κογκρέσο της Κίνας την άμεση εφαρμογή της νέας νομοθεσίας για την εθνική ασφάλεια στο Χονγκ Κονγκ, η οποία καθιστά έγκλημα την υπονόμευση της εξουσίας του Πεκίνου στην περιοχή.  

>>> Τώρα η Offsite και σε app. Κατεβάστε ΕΔΩ για Android και ΕΔΩ για Ios <<<  

Τα σχεδόν 3.000 μέλη του Εθνικού Λαϊκού Κογκρέσου υιοθέτησαν το μέτρο κατά της απόσχισης, της ανατροπής, της τρομοκρατίας και της ξένης ανάμειξης στο Χονγκ Κονγκ, το οποίο έχει ήδη εγείρει ανησυχίες ότι μπορεί να σημαίνει το τέλος του ειδικού καθεστώτος του και έχει προκαλέσει νέο κύμα διαδηλώσεων. Η νέα νομοθεσία μπορεί επίσης να επιτρέψει στην Κίνα να εγκαταστήσει τις δικές της υπηρεσίες ασφαλείας στην περιοχή για πρώτη φορά.

Ο Αμερικανός πρόεδρος τόνισε χθες ότι η Ουάσιγκτον εργάζεται να δώσει μια ισχυρή απάντηση στην κινεζική νομοθεσία για την ασφάλεια για το Χονγκ Κονγκ και πως θα την ανακοινώσει πριν από το τέλος της εβδομάδας.

«Αυτή η καταστροφική απόφαση του Πεκίνου είναι η πιο πρόσφατη σε μια μακρά λίστα ενεργειών που υπονομεύουν θεμελιωδώς την αυτονομία και τις ελευθερίες του Χονγκ Κονγκ, και τις υποσχέσεις που έδωσε η ίδια η Κίνα προς τον λαό του Χονγκ Κονγκ» στο πλαίσιο των διεθνών νομοθεσιών, δήλωσε από την πλευρά του ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο τονίζοντας ότι δεν μπορεί να συνεχίσει να απολαμβάνει εμπορικά προνόμια με τις ΗΠΑ.

naftemporiki.gr

Home