Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Πιέσεις σε Σολτς για να στείλει περισσότερα όπλα σε Ουκρανία

Offsite Team
- 12.04.2022

Πιέσεις σε Σολτς για να στείλει περισσότερα όπλα σε Ουκρανία

Ο Καγκελάριος δέχθηκε πυρά για τον δισταγμό του σχετικά με την αποστολή βαρέων όπλων στην Ουκρανία

Αυξάνονταν οι πιέσεις στον Γερμανό Καγκελάριο Όλαφ Σολτς την Τρίτη για να επιδείξει περισσότερη ηγεσία στον πόλεμο στην Ουκρανία, καθώς οι επικριτές του ζήτησαν να επισκεφθεί το Κίεβο και να παράσχει περισσότερα όπλα στην κατεστραμμένη από τον πόλεμο χώρα.

Τρεις κορυφαίοι πολιτικοί επρόκειτο να ταξιδέψουν στην Ουκρανία την Τρίτη, στο πρώτο ταξίδι υψηλού επιπέδου γερμανικής κυβερνητικής αντιπροσωπείας μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο, δήλωσε πηγή στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η Marie-Agnes Strack-Zimmermann του φιλελεύθερου FDP, ο Michael Roth των Σοσιαλδημοκρατών του Scholz και ο Anton Hofreiter των Πρασίνων συναντήθηκαν με μέλη του Ουκρανικού Κοινοβουλίου στα δυτικά της χώρας, είπε η πηγή, επιβεβαιώνοντας μια αναφορά στο περιοδικό Der Spiegel.

Εκπρόσωπος του Ροθ είπε ότι «βρίσκονταν καθ' οδόν προς την Ουκρανία», χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες «για λόγους ασφαλείας».

Αλλά μετά από επισκέψεις πολλών άλλων ηγετών τις τελευταίες ημέρες, συμπεριλαμβανομένου του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον και της επικεφαλής της ΕΕ Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, οι επικριτές ρώτησαν γιατί ο ίδιος ο Σολτς δεν κάνει αυτό το ταξίδι.

Ενώ ο Τζόνσον «περπατούσε δίπλα-δίπλα με τον Ουκρανό Πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο Κίεβο» το Σάββατο, ο Σολτς ήταν σε μια προεκλογική συγκέντρωση στο Λούμπεκ ενόψει μιας επερχόμενης περιφερειακής ψηφοφορίας, σημείωσε η εφημερίδα Bild.

Ο πρεσβευτής της Ουκρανίας στη Γερμανία, Άντριι Μέλνικ, είπε ότι ένα ταξίδι του Σολτς στο Κίεβο θα έστελνε ένα «ισχυρό μήνυμα», ενώ το αντιπολιτευόμενο CDU τον προέτρεψε «να πάρει μια ιδέα για την επιτόπια κατάσταση».

Ο Καγκελάριος δέχθηκε πυρά για τον δισταγμό του σχετικά με την αποστολή βαρέων όπλων στην Ουκρανία, παρά τη δραματική στροφή του στην αμυντική πολιτική της Γερμανίας που προκλήθηκε από τη ρωσική εισβολή.

Η Γερμανία ήταν απρόθυμη για ιστορικούς λόγους να στείλει όπλα στην Ουκρανία, αλλά τώρα έχει στείλει αντιαρματικά όπλα, εκτοξευτές πυραύλων και πυραύλους εδάφους-αέρος ως απάντηση στη σύγκρουση.

Ωστόσο, ο Μέλνικ είπε στο ραδιόφωνο Deutschlandfunk την περασμένη εβδομάδα ότι ήθελε ο Σολτς να προχωρήσει παραπέρα, παρέχοντας «βαρέα όπλα, τανκς, τεθωρακισμένα οχήματα, συστήματα πυροβολικού, πολλαπλούς εκτοξευτές πυραύλων».

Οι τρεις πολιτικοί που επισκέπτονται την Ουκρανία την Τρίτη είναι όλοι υπέρ της παράδοσης βαρέων όπλων στην Ουκρανία.

ΚΥΠΕ

Home