Ρωσία: Διατηρούνται μερικώς τα μέτρα μέχρι να βρεθεί εμβόλιο

Ρωσία: Διατηρούνται μερικώς τα μέτρα μέχρι να βρεθεί εμβόλιο

Όλα όσα είπε ο Υπουργός Υγείας της Ρωσίας

Η Ρωσία θα διατηρήσει μερικώς ορισμένα από τα περιοριστικά μέτρα που πάρθηκαν για την επιβράδυνση της εξάπλωσης του κορωνοϊού έως ότου βρεθεί ένα εμβόλιο για την ασθένεια, δήλωσε ο Ρώσος Υπουργός Υγείας Mikhail Murashko σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό κανάλι Rossiya-24.

>> Τώρα η Offsite και σε app. Κατεβάστε ΕΔΩ για Android και ΕΔΩ για iOS <<

«Τα περιοριστικά μέτρα πρέπει επίσης να αρθούν σταδιακά, ωστόσο, μερικά από αυτά θα διατηρηθούν έως ότου βρεθούν ιατρικά μέσα προφύλαξης», είπε.

 

Ο κ. Murashko ανέφερε ακόμη ότι υπάρχει κίνδυνος δεύτερου κύματος μόλυνσης εάν δεν υπάρξει ανοσία της αγέλης στον ιό.  

Εξάλλου, τα περιστατικά μόλυνσης από κορωνοϊό στη Ρωσία ενδέχεται να αρχίσουν να μειώνονται τον Ιούνιο, καθώς επιβραδύνεται η ένταση της εξάπλωσής τους, δήλωσε ο επικεφαλής εξωτερικός επιδημιολόγος του ρωσικού Υπουργείου Υγείας, Nikolay Briko, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Parlamentskaya Gazeta, που δημοσιεύθηκε το Σάββατο.  

«Πράγματι, καταγράφηκε πρόσφατα κάποια επιβράδυνση στην ένταση της εξάπλωσης της επιδημίας. Τον τελευταίο μήνα, ο ρυθμός αύξησης των νέων περιπτώσεων μόλυνσης μειώθηκε από 27% (στις 2 Απριλίου) σε 6,9% (1 Μαΐου), δηλαδή είναι σχεδόν τέσσερις φορές κάτω», δήλωσε ο ειδικός.  

Ανέφερε ωστόσο ότι δεν υπάρχει ομοιογενής εικόνα της επιδημίας σε όλες τις περιοχές. «Μπορεί να ειπωθεί ότι έχει φτάσει στην τρίτη ή τέταρτη φάση στη Μόσχα, δηλαδή, πρόκειται για ευρείας κλίμακας εξάπλωση χωρίς να εντοπίζεται επιδημιολογική σύνδεση των κρουσμάτων» ανέφερε.

Home