Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Ρωσία και Ουκρανία αντήλλαξαν αιχμαλώτους πολέμου

Offsite Team -
24.11.2022 - 19:18

Ρωσία και Ουκρανία αντήλλαξαν αιχμαλώτους πολέμου

Οι δύο πλευρές παρέδωσαν η μία στην άλλη συνολικά 100 στρατιώτες και αξιωματικούς

Η Ρωσία και η Ουκρανία πραγματοποίησαν την Πέμπτη άλλη μία ανταλλαγή αιχμαλώτων πολέμου, με τις δύο πλευρές να παραδίδουν η καθεμία στην άλλη 50 άτομα.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι η Ουκρανία απελευθέρωσε 50 Ρώσους στρατιώτες που είχαν πιαστεί αιχμάλωτοι.

Ο Αντρίι Γερμάκ, επικεφαλής του γραφείου του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, δήλωσε στο Telegram ότι 48 στρατιώτες και δύο αξιωματικοί παραδόθηκαν στην Ουκρανία, ανάμεσά τους πεζοναύτες, πεζικάριοι, συνοριοφύλακες και μέλη της εδαφικής άμυνας.

«Καταφέραμε να φέρουμε πίσω 19 υπερασπιστές της Μαριούπολης... καθώς και 15 αιχμαλώτους (πολέμου) από τον πυρηνικό σταθμό του Τσερνόμπιλ και επτά από το Φιδονήσι», είπε ο Γερμάκ.

Ο επικεφαλής των αυτονομιστών του Ντονέτσκ, ο Ντένις Πουσίλιν, δήλωσε νωρίτερα ότι πραγματοποιείται ανταλλαγή κρατουμένων με το Κίεβο, με 50 αιχμαλώτους από κάθε πλευρά.

Το Κίεβο και η Μόσχα έχουν ανταλλάξει μέχρι στιγμής περισσότερους από 1.000 αιχμαλώτους πολέμου από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο. Είναι μια από τις ελάχιστες επαφές, πέρα από την ανταλλαγή σορών των θυμάτων του πολέμου, που έχουν οι δύο πλευρές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Home