Ρωσία: Ο Πούτιν θα ανακοινώσει τον Νοέμβριο πως θα είναι υποψήφιος και το 2024

- 03.10.2023

Ρωσία: Ο Πούτιν θα ανακοινώσει τον Νοέμβριο πως θα είναι υποψήφιος και το 2024

Έχει ήδη υπηρετήσει ως πρόεδρος περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον ηγέτη της Ρωσίας μετά τον Ιωσήφ Στάλιν

Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν να ανακοινώσει εντός του Νοεμβρίου πως θα είναι υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές του 2024.

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Kommersant, η οποία επικαλείται πηγές που δεν κατονομάζει και οι οποίες βρίσκονται κοντά στην προεδρική διοίκηση, αξιωματούχοι αναμένουν πως ο Πούτιν μπορεί να ανακοινώσει πως πρόκειται να συμμετάσχει στις προεδρικές εκλογές του Μαρτίου, στο πλαίσιο μιας διάσκεψης το Νοέμβριο.

Θα ανοίξει έτσι ο δρόμος, ώστε ο επικεφαλής του Κρεμλίνου να παραμείνει στην εξουσία τουλάχιστον μέχρι το 2030.

Η εφημερίδα, μία από τις εγκυρότερες της Ρωσίας, ανέφερε πως υπάρχουν εντούτοις και άλλα σενάρια για το τι θα κάνει ο Πούτιν στη διάσκεψη και πως η τελική απόφαση εναπόκειται στον ίδιο τον Πούτιν. Το Κρεμλίνο δεν σχολίασε άμεσα.

Ο Πούτιν, στον οποίο ο Μπόρις Γέλτσιν είχε παραδώσει την προεδρία την τελευταία ημέρα του 1999, έχει ήδη υπηρετήσει ως πρόεδρος περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον ηγέτη της Ρωσίας μετά τον Ιωσήφ Στάλιν, ξεπερνώντας την 18ετή θητεία του Λεονίντ Μπρέζνιεφ.

Στις 7 Οκτωβρίου ο Βλαντίμιρ Πούτιν γίνεται 71 ετών.

Ο Ρώσος πρόεδρος είπε τον περασμένο μήνα ότι θα ανακοινώσει τα σχέδιά του μόνο αφού το κοινοβούλιο προκηρύξει τις προεδρικές εκλογές, κάτι που σύμφωνα με το νόμο θα συμβεί τον Δεκέμβριο.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι εάν ο Πούτιν αποφασίσει να είναι υποψήφιος, τότε κανείς δεν θα μπορεί να τον ανταγωνιστεί.

Cnn.gr