Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Σκωτία: Με πιστοποιητικό εμβολιασμού σε κλειστούς χώρους

Offsite Team -
09.09.2021 - 22:27

Σκωτία: Με πιστοποιητικό εμβολιασμού σε κλειστούς χώρους

Εγκρίθηκε ειδικό σχέδιο από το Κοινοβούλιο του Εδιμβούργου για την υποχρεωτικότητα του πιστοποιητικού εμβολιασμού.

Την υποχρεωτικότητα επίδειξης πιστοποιητικού εμβολιασμού για τις μεγάλες εκδηλώσεις, ανάμεσα στις οποίες και οι έξοδοι στα νυχτερινά κέντρα, επιβάλλει  η πρωθυπουργός της Σκωτίας, Νίκολα Στέρτζιον.

Στο νομοσχέδιο, που έχει ψηφιστεί, αντιτίθενται οι Συντηρητικοί της κυβέρνησης της Σκωτίας, παρά το γεγονός ότι ο Μπόρις Τζόνσον σχεδιάζει να επιβάλει παρόμοια μέτρα στην Αγγλία.

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Οι κανόνες που έχουν εγκριθεί από τους βουλευτές του Εδιμβούργου καθιστούν από 1ης Οκτωβρίου υποχρεωτικό το πιστοποιητικό εμβολιασμού, που σημαίνει ότι οι επιχειρήσεις που αρνούνται να συμμορφωθούν με τα μέτρα θα παραβιάζουν τον νόμο.

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, θα υπάρξει ειδικός κώδικος ο οποίος θα είναι προσβάσιμος μέσα από ειδική εφαρμογή smartphone, ωστόσο θα είναι δυνατή και η επίδειξη εκτυπωμένου χαρτιού για όλους όσοι δεν έχουν ευχέρεια με την τεχνολογία.

Το ειδικό πάσο θα ελέγχεται πριν από την είσοδο σε νυχτερινά κέντρα ή σε κλειστούς χώρους όπου συγκεντρώνεται πλήθος κόσμου.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Ειδικότερα, το πιστοποιητικό θα είναι απαραίτητο για εσωτερικούς χώρους, χωρίς καθίσματα, με πάνω από 500 ανθρώπους, για εξωτερικούς χώρους, χωρίς καθίσματα, με πάνω από 4.000 κόσμου και για κάθε άλλη εκδήλωση με πάνω από 10.000 άτομα.

Το σχέδιο για τα ποστοποιητικά εγκρίθηκε από 68 βουλευτές της Σκωτίας, ενώ 55 καταψήφισαν.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Home