Σουδάν: Γιατί ο Πάπας Φραγκίσκος φίλησε τα πόδια πολιτικών

Σουδάν: Γιατί ο Πάπας Φραγκίσκος φίλησε τα πόδια πολιτικών

Φίλησε τα πόδια πολιτικών για να σταματήσει ο εμφύλιος στο Νότιο Σουδάν

Σε μια απρόσμενη κίνηση προχώρησε ο Πάπας Φραγκίσκος σε μια προσπάθεια διαμεσολάβησης για να σταματήσει ο εμφύλιος στη Δημοκρατία του Νότιου Σουδάν που είναι σε εξέλιξη εδώ και έξι χρόνια.

Ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας κατά τη διάρκεια της υποδοχής στο Βατικανό των ηγετών των δύο αντίπαλων στρατοπέδων, έπεσε στα γόνατα για να φιλήσει τα πόδια τους ζητώντας τους «να πορεύεστε εν ειρήνη».

Στο Βατικανό βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας του Νότιου Σουδάν Σάλβα Κιρ και ο πρώην αντιπρόεδρος της χώρας, Ρίεκ Μασάρ.

«Θα υπάρχουν προβλήματα αλλά δεν θα μας υπερνικήσουν. Λύστε τα προβλήματά σας» είπε ο Πάπας στους δύο πολιτικούς καλώντας τους να κρατήσουν μέσα τους τις διαφορές τους.

«Όταν είστε μπροστά σε άλλους να κρατάτε τα χέρια σας. Οπότε ως απλοί πολίτες θα γίνετε οι "πατέρες" του έθνους σας» πρόσθεσε ο Ποντίφικας.

Από το 2013 οπότε και ξέσπασε ο εμφύλιος στο Νότιο Σουδάν, δύο χρόνια μετά την ανεξαρτητοποίησή του από το Σουδάν, έχουν σκοτωθεί περισσότεροι από 380.000 άνθρωποι.

Home