Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Spiegel: O Ερντογάν δεν έχει πιθανότητες να κερδίσει τις εκλογές

Offsite Team -
04.12.2022 - 17:50

Spiegel: O Ερντογάν δεν έχει πιθανότητες να κερδίσει τις εκλογές

Η κ. Aκσενέρ δηλώνει πως έχει πεισθεί ότι ο Eρντογάν δεν έχει πιθανότητες να κερδίσει τις εκλογές

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Spiegel, η αρχηγός του τουρκικού κόμματος Iyi, Μεράλ Ακσενέρ, που συμμετέχει στη συμμαχία των αντιπολιτευόμενων κομμάτων στην Τουρκία, σημειώνει πως πιστεύει στην αλλαγή εξουσίας.

Η Ακσενέρ ασκεί κριτική στον Πρόεδρο Eρντογάν, σχολιάζοντας ότι εν έτει 2022 η χώρα έχει επιστρέψει στο 1946, όταν το πολιτικό σύστημα ήταν μονοκομματικό. Από τις συναντήσεις της με πολίτες σε όλη τη χώρα, που περιγράφουν τα καθημερινά τους προβλήματα, η κ. Aκσενέρ δηλώνει πως έχει πεισθεί ότι ο Eρντογάν δεν έχει πιθανότητες να κερδίσει τις εκλογές.

Προσθέτει ότι ο συνασπισμός των αντιπολιτευόμενων κομμάτων τάσσεται υπέρ ενός ενισχυμένου κοινοβουλευτικού συστήματος, του κράτους δικαίου, της ανεξάρτητης και αντικειμενικής Δικαιοσύνης που δεν φοβάται, και της πραγματικής δημοκρατίας. 

Οι άνθρωποι θέλουν την κατάργηση αυτού του «τερατώδους συστήματος», λέει η επικεφαλής του κόμματος Iyi, η οποία, αναφερόμενη στο γεγονός ότι η αντιπολίτευση δεν έχει ακόμη ορίσει έναν υποψήφιο για τις προεδρικές εκλογές, σημειώνει ότι κατά τη γνώμη της «δεν είναι καλό να επικεντρωθούμε στον υποψήφιο για την προεδρία, αλλά είναι σημαντικό να πάμε στον προεκλογικό αγώνα με έναν μόνο υποψήφιο», ο οποίος θα πρέπει να είναι κάποιος που να μπορεί να κερδίσει τις εκλογές. 

Στην ερώτηση γιατί δεν συμμετέχει και το HDP στον συνασπισμό της αντιπολίτευσης, από τη στιγμή που στις προηγούμενες εκλογές είχε συγκεντρώσει ποσοστό 12%, η Μεράλ Ασκενέρ απαντά ότι αυτό οφείλεται στην εγγύτητά του προς το ΡΚΚ και προσθέτει ότι όλα τα κόμματα αναμένουν από το HDP να πάρει αποστάσεις και να αναγνωρίσει το ΡΚΚ ως τρομοκρατική οργάνωση, κάτι που όμως το HDP δεν μπορεί να κάνει.

Εκτιμά επίσης ότι ο Eρντογάν είναι πλήρως αποκομμένος από την πραγματικότητα και «δεν του αρέσει η δημοκρατία», ενώ έχει διαχωρίσει τους πολίτες σε αυτούς που στηρίζουν το ΑΚΡ, επομένως είναι αποδεκτοί, και σε αυτούς που δεν το στηρίζουν, για αυτό και δεν είναι αποδεκτοί, και συκοφαντούνται ως τρομοκράτες και προδότες. 

ΚΥΠΕ

Home