Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Σταδιακό εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο αποφάσισε η ΕΕ

Offsite Team -
04.05.2022 - 10:53

Σταδιακό εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο αποφάσισε η ΕΕ

Τι περιλαμβάνει το 6ο πακέτο κυρώσεων

Εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο ανακοίνωσε η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

>>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ <<<

Οι κυρώσεις αφορούν και τη ρωσική τράπεζα Sberbank, καθώς και δύο άλλες τράπεζες και τρεις τηλεοπτικούς σταθμούς που μεταδίδουν παραπληροφόρηση για τον πόλεμο της Ουκρανίας. Οι τρεις τράπεζες δεν θα πρέπει πλέον να μπορούν να χρησιμοποιούν το διεθνές σύστημα χρηματοοικονομικής επικοινωνίας Swift.

Η ΕΕ επιβάλλει κυρώσεις και σε φυσικά πρόσωπα και υψηλά ιστάμενους του ρωσικού στρατού «που διέπραξαν εγκλήματα στην σφαγή στην Μπούτσα. Γνωρίζουμε ποιοι είστε και δεν θα ξεφύγετε», υπογράμμισε η πρόεδρος της Κομισιόν.

«Το μέλλον της ΕΕ εξαρτάται και από την Ουκρανία», τόνισε η πρόεδρος της Κομισιόν και υποστήριξε ότι με τις κυρώσεις αυτές «μεγιστοποιούμε την πίεση στον πρόεδρο Πούτιν».

>>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ <<<

Ωστόσο, ξεκαθάρισε πως η απεξάρτηση από το ρωσικό πετρέλαιο δεν θα είναι εύκολη. Η απεξάρτηση θα είναι σταδιακή μέσα σε ένα διάστημα έξι μηνών, καθώς θέλουμε «τον μικρότερο δυνατό αντίκτυπο αυτής της απόφασης».

naftemporiki.gr 

Home