Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Στην Αρκτική εντοπίστηκε το ρωσικό υποβρύχιο «Μπέλγκοροντ»

Offsite Team -
05.10.2022 - 23:00

Στην Αρκτική εντοπίστηκε το ρωσικό υποβρύχιο «Μπέλγκοροντ»

Θα δοκιμάσει την τορπίλη «Ποσειδών»;

Το ρωσικό πυρηνικό υποβρύχιο «Μπέλγκοροντ» εντοπίστηκε εκ νέου στην Αρκτική, λίγες ημέρες μετά τον απόπλου από τη βάση του στη βόρεια Ρωσία.

Το μήκους 178 μέτρων υποβρύχιο εμφανίζεται σε δορυφορικές φωτογραφίες, που δημοσιεύθηκαν από το Naval News, να πλέει στη Θάλασσα του Μπάρεντς στις 22 και 27 Σεπτεμβρίου.

belgorod-2

Λίγες εβδομάδες νωρίτερα είχε αναχωρήσει από το Σεβεροντβίνσκ, κίνηση που θορύβησε το ΝΑΤΟ.

Η Συμμαχία ενημέρωσε μάλιστα τα μέλη της ότι το «Μπέλγκοροντ» ίσως θα κατευθύνονταν στη Θάλασσα του Κάρα (βορειότερο από το σημείο όπου εθεάθη) για να δοκιμάσει την τορπίλη με πυρηνική κεφαλή «Poseidon».

Πρόκειται, ουσιαστικά, για ένα σύστημα που κινείται αυτόνομα κάτω από τη θάλασσα. Μπορεί να πλήξει στόχους σε απόσταση χιλιάδων χιλιομέτρων και να προκαλέσει ραδιενεργό τσουνάμι. Ακόμη και από τις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις θεωρείται ότι δεν υπάρχει τρόπος να σταματήσει ένα τέτοιο όπλο.

Οι αναλυτές δεν θεωρούσαν απίθανη την δοκιμαστική εξαπόλυση του «Poseidon» και για να δοκιμαστεί από τις ρωσικές ένοπλές δυνάμεις και για να γίνει επίδειξη ισχύος.

Belgorod_θ32

Το «Μπέλγκοροντ» μπήκε σε υπηρεσία στις 8 Ιουλίου 2022. Η αποστολή του είναι μία από τις πρώτες που αναλαμβάνει.

Το Naval News σημειώνει ότι είναι μάλλον περίεργο για υποβρύχιο αυτού του τύπου το ότι βγαίνει στην επιφάνεια. Θεωρητικά, μπορεί να παραμείνει σε κατάδυση μέχρι και για 120 ημέρες.

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Home