Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Τελευταία ημέρα της συνόδου την ηγετών της COP26

Offsite Team -
02.11.2021

Τελευταία ημέρα της συνόδου την ηγετών της COP26

Με έντονο κυπριακό ενδιαφέρον

Ολοκληρώνεται σήμερα στη Γλασκώβη η διήμερη σύνοδος των ηγετών στο πλαίσιο της κλιματικής διάσκεψης των Ηνωμένων Εθνών COP26.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης θα προβεί το πρωί στην παρέμβασή του ενώπιον της ολομέλειας, παρουσιάζοντας την πρωτοβουλία της Κυβέρνησης για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής στην Ανατολική Μεσόγειο και στη Μέση Ανατολή.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα επισημοποιήσει εξάλλου τη στήριξη από την Κύπρο της Διακήρυξης για τα Δάση και τη Χρήση Γης που θα υιοθετηθεί εντός της ημέρας στη Γλασκώβη, με στόχο τον τερματισμό της αποψίλωσης δασών παγκοσμίως.

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Το απόγευμα θα παραστεί σε εκδήλωση που συνδιοργανώνουν οι ΗΠΑ και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τη μείωση χρήσης μεθανίου.

Επίσης το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση που συνδιοργανώνει το κυπριακό Υπουργείο Γεωργίας με την ευκαιρία της Μέρας Μεσογείου, σε συνεργασία με τη Γραμματεία της ΕΕ για τη Μεσόγειο, το Δίκτυο Μεσογειακών εμπειρογνωμόνων για την Κλιματική και Περιβαλλοντική Αλλαγή και το Clima-Med Project, με τίτλο «Δράση για το Κλίμα στη Μεσόγειο», την οποία θα χαιρετίσει ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κώστας Καδής.

Ο κ. Καδής και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μάριος Πελεκάνος συνοδεύουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στη Γλασκώβη.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Home