Τι γίνεται στον Λίβανο - Live εικόνα

Τι γίνεται στον Λίβανο - Live εικόνα

Νεκροί, τραυματίες και εικόνες χάους μετά τους πυροβολισμούς

Αυξήθηκε ο τραγικός απολογισμός από τους πυροβολισμούς που σημειώθηκαν στη Βηρυτό.

Στους πέντε αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών από τους πυροβολισμούς που σημειώθηκαν νωρίτερα στην πρωτεύουσα του Λιβάνου, τη Βηρυτό.

Αυτός είναι ο νεότερος απολογισμός που έδωσε ο Λιβανέζος υπουργός Εσωτερικών, Bassam Mawlawi, ο οποίος έκανε και λόγο για 16 τραυματίες.

Οι πυροβολισμοί σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια διαδήλωση μελών του κινήματος σιιτών Αμάλ σχετικά με τη φονική έκρηξη που είχε σημειωθεί στη λιβανέζικη πρωτεύουσα το 2020.

Ένας άνδρας πυροβολήθηκε στο κεφάλι και έχασε τη ζωή του στο σημείο, ενώ άλλος ένας κατέληξε ύστερα από πυροβολισμό στο στήθος.

Παράλληλα, μία 24χρονη γυναίκα σκοτώθηκε όταν αδέσποτη σφαίρα την τραυμάτισε θανάσιμα στο κεφάλι, ενώ ήταν στο σπίτι της.

Σε βίντεο που δημοσιεύονται στα social media αποτυπώνονται οι σκηνές χάους που επικράτησαν κατά τη διάρκεια των πυροβολισμών, με τους συμμετέχοντες να τρέχουν έντρομοι να σωθούν. Άλλοι πάλι επιχείρησαν να σώσουν τους τραυματίες, μεταφέροντάς τους μακριά από το σημείο.

Ακόμα, αποτυπώθηκαν σε βίντεο και φωτογραφίες οι ένοπλοι οι οποίοι είχαν ακροβολιστεί στην περιοχή και κυκλοφορούσαν με βαρύ οπλισμό. Ορισμένοι είναι καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, ενώ άλλοι κυκλοφορούσαν χωρίς κουκούλες.

Ο στρατός κάλεσε τους πολίτες να φύγουν αμέσως από το σημείο και δεσμεύτηκε πως θα λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι.

Ήδη στους δρόμους της Βηρυτού έχουν κατέβει τανκ.

Home