Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Τηλεφωνική επικοινωνία Μπλίνκεν – Τσαβούσογλου

Offsite Team -
15.02.2021

Τηλεφωνική επικοινωνία Μπλίνκεν – Τσαβούσογλου

Thumbnail
"Ο Αμερικανός Υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε συλλυπητήρια για τους θανάτους Τούρκων ομήρων στο βόρειο Ιράκ".

Την ίδια μέρα επέλεξε να συνομιλήσει με τους ομολόγους του της Ελλάδας και της Τουρκίας, Νίκο Δένδια και Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο Αμερικανός Υπουργός Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν.

Σε δήλωσή του για το περιεχόμενο της συνομιλίας των Υπουργών Εξωτερικών των ΗΠΑ και της Τουρκίας, ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Νέντ Πράις ανέφερε ότι Άντονι Μπλίνκεν τόνισε «τη μακροχρόνια σημασία της διμερούς σχέσης ΗΠΑ-Τουρκίας, το κοινό τους ενδιαφέρον για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και τη σημασία των δημοκρατικών θεσμών, της διακυβέρνησης χωρίς αποκλεισμούς και του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

 

Ο κ. Πράις σημείωσε ότι και οι δύο πλευρές δεσμεύθηκαν να ενισχύσουν τη συνεργασία και να υποστηρίξουν μια πολιτική επίλυση της σύγκρουσης στη Συρία.

 

«Ο Αμερικανός Υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε συλλυπητήρια για τους θανάτους Τούρκων ομήρων στο βόρειο Ιράκ και επιβεβαίωσε την άποψή μας ότι οι τρομοκράτες του ΡΚΚ φέρουν ευθύνη», αναφέρει η δήλωση.  

Να σημειωθεί ότι σήμερα οι Τούρκοι επέρριψαν ευθύνες στις ΗΠΑ για την εκτέλεση των ομήρων, τονίζοντας την υποστήριξη που έχει προσφέρει η Αμερική σε συμμαχικές κουρδικές δυνάμεις στο πλαίσιο του αγώνα για την εξάλειψη του Ισλαμικού Κράτους στη βόρεια Συρία.

Ο κ. Μπλίνκεν προέτρεψε την Τουρκία να μην διατηρήσει το ρωσικό πυραυλικό σύστημα S-400. Τέλος, ο Αμερικανός Υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε την υποστήριξή του στις συνεχιζόμενες διερευνητικές συνομιλίες μεταξύ των συμμάχων στο ΝΑΤΟ Τουρκίας και Ελλάδας.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Home