Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Τουρκία: Ο εισαγγελέας βρήκε λίγη την τιμωρία στον Ιμάμογλου

Offsite Team -
15.12.2022

Τουρκία: Ο εισαγγελέας βρήκε λίγη την τιμωρία στον Ιμάμογλου

Ασκεί έφεση

Ο Τούρκος εισαγγελέας Φουρκάν Οκουντάν θα ασκήσει έφεση στην απόφαση που καταδικάζει το δήμαρχο της Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου σε 2 χρόνια και 7 μήνες φυλάκισης, γιατί βρήκε την τιμωρία «λίγη».

Όπως έκανε γνωστό, «θα ασκηθεί έφεση για την αναίρεση της προαναφερθείσας απόφασης λόγω του ότι υπάρχουν ζητήματα που έρχονται σε αντίθεση προς τη διαδικασία και το νόμο».

Εκρέμ Ιμάμογλου: «Αυτοί που διοικούν τη χώρα είναι άρρωστοι!»

«Πήραν απόφαση να καθαιρέσουν και να φυλακίσουν το δήμαρχο που εσείς εκλέξατε», δήλωσε σήμερα ο Εκρέμ Ιμάμογλου, στη νέα συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε έξω από το Δημαρχείο στην Κωνσταντινούπολη με τη συμμετοχή και των 6 ηγετών της αντιπολίτευσης.

Ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης «έδειξε» και πάλι απόψε τον Τούρκο πρόεδρο Ερντογάν πίσω από τη δικαστική απόφαση που του στερεί τα πολιτικά του δικαιώματα και δήλωσε ότι αυτό που έγινε δεν στρέφεται εναντίον του αλλά εναντίον του ίδιου του λαού.

Ο Ιμάμογλου άφησε σαφείς αιχμές ότι η τουρκική προεδρία χρησιμοποιεί το δικαστικό σώμα ως όπλο απέναντι στους αντιπάλους της.

«Όταν συνειδητοποίησαν ότι ο δικαστής δεν θα αποφάσιζε όπως ήθελαν, τον εξόρισαν και έφεραν έναν άλλο δικαστή. Για όνομα του Θεού, τι έχουν εναντίον σας οι άνθρωποι που κυβερνούν αυτή τη χώρα; Τι θέλουν αυτοί οι άνθρωποι από εσάς; Θα σας πω: Αυτοί που διοικούν αυτή τη χώρα είναι άρρωστοι, πολύ άρρωστοι! Εκείνοι που κυβερνούν αυτή τη χώρα έχουν ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα αλλεργίας. Είναι αλλεργικοί στη βούληση του λαού. Κάνουν ό,τι μπορούν για να ακυρώσουν την εθνική βούληση. Δεν βλέπουν τίποτα μπροστά τους. Ούτε νόμο, ούτε ηθική, ούτε θρησκείαούτε πίστη... Αν δεν μπορείτε να χωνέψετε τα αποτελέσματα των εκλογών, τότε μην παίζετε με την πολιτική», δήλωσε ο Εκρέμ Ιμάμογλου ενώπιον χιλιάδων οπαδών του.

Ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης υποστήριξε ότι η δίωξή του οφείλεται στο γεγονός ότι έβαλε τέλος στη σπατάλη των κυβερνώντων στο δήμο. «Έχουμε καθιερώσει μια ‘τάξη δικαιοσύνης’ στην Κωνσταντινούπολη, έχουμε δημιουργήσει μια τάξη ελέους. Γι' αυτό παίζουν διάφορα παιχνίδια για να παραβλέψουν τη βούληση των πολιτών», είπε.

«Ελπίζω σε μία Τουρκία, όπου κανείς δεν θα τολμά να χρησιμοποιήσει το δικαστικό σώμα ως όπλο, όπου όλοι στα δικαστήρια θα πιστεύουν ότι θα δικαιωθούν», σημείωσε.

Ο Εκρέμ Ιμάμογλου έθεσε ένα δίλημμα στους πολίτες, λέγοντας ότι πρέπει να επιλέξουν ανάμεσα σε εκείνους που σέβονται την κυριαρχία του έθνους κι εκείνους που την εκμεταλλεύονται. «Η Τουρκία βρίσκεται σήμερα σε ένα τέτοιο σταυροδρόμι. Πρέπει να επιλέξουμε μεταξύ εκείνων που αποδέχονται άνευ όρων την κυριαρχία του έθνους και εκείνων που είναι αλλεργικοί απέναντι στην εθνική βούληση. Αν θέλετε να επιτευχθεί και να προστατευθεί ένα υψηλό επίπεδο ελευθερίας, ισότητας και δικαιοσύνης στην κοινωνία, δεν έχετε άλλο τρόπο.Θα σταθείτε στο πλευρό εκείνων που αποδέχονται άνευ όρων την κυριαρχία του έθνους».

Υπενθυμίζοντας μάλιστα κι ένα στίχο του μεγάλου Τούρκου ποιητή, Ναμίκ Κεμάλ, ο Ιμάμογλου εμφανίστηκε αποφασισμένος για αγώνα. «Όπως είπε ο Ναμίκ Κεμάλ, ποιητής της ελευθερίας... ‘Ανεξάρτητα από το πόσο ωμή είναι η καταπίεση, θα την διαλύσουμε. Ακόμα κι αν μας θάψουν βαθιά στη γη, θα σηκωθούμε’».

ethnos.gr

Home