Τραμπ - Μακρόν αρπάχτηκαν μπροστά στις κάμερες για τον ISIS (Vid)

Τραμπ - Μακρόν αρπάχτηκαν μπροστά στις κάμερες για τον ISIS (Vid)

Στο «στόχαστρο» Τραμπ και Μακρόν και οι S-400

Το κλίμα έντασης μεταξύ Μακρόν και Τραμπ αποτυπώθηκε και μπροστά στις κάμερες όταν κλήθηκαν να μιλήσουν για το θέμα των μαχητών του ISIS.

Η ένταση μεταξύ Ντόναλντ Τραμπ και Εμανουέλ Μακρόν αποτυπώθηκε σε στιγμιότυπο από τις κοινές δηλώσεις των δύο ηγετών μπροστά στις κάμερες.

Μιλώντας στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ στο Λονδίνο, επί τάπητος τέθηκε το θέμα των μαχητών του ISIS.

Ο Τραμπ παρατήρησε ότι πολλοί μαχητές του ISIS που παραμένουν κρατούμενοι στη Μέση Ανατολή είναι από τη Γαλλία, τη Γερμανία και τη Βρετανία.

Στη συνέχεια, στρεφόμενος προς τον Μακρόν ρώτησε:

«Θα θέλατε μερικούς καλούς μαχητές του ISIS; Μπορώ να σας τους δώσω, πάρτε όποιους θέλετε».

Ο Μακρόν δεν φάνηκε να εκτιμά τον αστεϊσμό του Αμερικανού προέδρου καλώντας να «είμαστε σοβαροί».

Πρόσθεσε ότι οι μαχητές που προέρχονται από τη Γαλλία εξετάζονται κατά περίπτωση και πως το Παρίσι έχει δεχθεί πίσω ορισμένα πρώην μέλη του ISIS. Αρκετοί Γάλλοι ύποπτοι για συμμετοχή στο ISIS θα επιστρέψουν στη Γαλλία στις 9 Δεκεμβρίου.

Ο Μακρόν παρατήρησε ότι το νούμερο ένα πρόβλημα δεν είναι οι ξένοι μαχητές του ISIS, αλλά να τελειώσει ο πόλεμος με τη τζιχαντιστική οργάνωση.

Από την πλευρά του, ο Τραμπ παρατήρησε ότι η απάντηση Μακρόν ήταν μία από τις «κορυφαίες μη απαντήσεις» που έχει ακούσει ποτέ.

Στο «στόχαστρο» Τραμπ και Μακρόν και οι S-400

Οι δύο πρόεδροι αναφέρθηκαν και στην υπόθεση αγοράς των S-400 από την Τουρκία, με τον Μακρόν να παρατηρεί ότι δεν είναι «τεχνικά δυνατό» μέλος του ΝΑΤΟ να προμηθεύεται τέτοια συστήματα και τον Ντόναλντ Τραμπ να αφήνει ανοιχτό το ενεχόμενο επιβολής κυρώσεων σε βάρος της Άγκυρας.

sputniknews.gr

Home