Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Ξεκίνησε η συνάντηση Ζελένσκι-Ερντογάν στο Λβιβ

Offsite Team -
18.08.2022 - 15:51

Ξεκίνησε η συνάντηση Ζελένσκι-Ερντογάν στο Λβιβ

Θα ακολουθήσει συνάντηση Ζελένσκι-Ερντογάν-Γκουτέρες

Ο Ουκρανός Πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι υποδέχθηκε την Πέμπτη τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην ουκρανική πόλη Λβιβ. Ο Πρόεδρος της Τουρκίας μετέβη στην ουκρανική πόλη για συνομιλίες με την ουκρανική κυβέρνηση και τον ΟΗΕ. 

>>> NEO - Brief Platinum, το πρώτο διαδραστικό περιοδικό από την Δημοσιογραφική Ομάδα της Brief. Κάνε δωρεάν εγγραφή ΕΔΩ για να παραλάβεις το πρώτο τεύχος με αποκλειστικό αφιέρωμα στις Φοιτητικές Εστίες <<<

Σύμφωνα με το πρακτορείο «Αναντολού», ο κ. Ερντογάν πραγματοποιεί μονοήμερη επίσκεψη στο Λβιβ για να έχει διμερή συνάντηση με τον Ουκρανό Πρόεδρο στο παλάτι Potocki. Οι δυο ηγέτες θα συζητήσουν όλες τις πτυχές των σχέσεων Τουρκίας-Ουκρανίας σε επίπεδο στρατηγικής εταιρικής σχέσης.

Της διμερούς συνομιλίας μεταξύ Ερντογάν και Ζελένσκι θα ακολουθήσει τριμερής σύνοδος κορυφής με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες.

Οι κ. Ερντογάν, Ζελένσκι και Γκουτέρες θα συζητήσουν τα βήματα που μπορούν να ληφθούν για τον τερματισμό του πολέμου Ουκρανίας-Ρωσίας με διπλωματικά μέσα και τη διατήρηση του μηχανισμού που έχει δημιουργηθεί για την εξαγωγή ουκρανικών σιτηρών στις παγκόσμιες αγορές, σύμφωνα με την τουρκική προεδρία. Οι τρεις άντρες αναμένεται να παραχωρήσουν κοινή συνέντευξη Τύπου μετά την τριμερή συνάντηση.

Σύμφωνα με το «Χαμπέρτουρκ», την Παρασκευή ο κ. Ερντογάν θα επισκεφθεί την Οδησσό, ενώ σε λίγα εικοσιτετράωρα, ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ αναμένεται στην Κωνσταντινούπολη. 

Στις 22 Ιουλίου, η Τουρκία, ο ΟΗΕ, η Ρωσία και η Ουκρανία υπέγραψαν στην Κωνσταντινούπολη συμφωνία για την επαναλειτουργία τριών ουκρανικών λιμανιών της Μαύρης Θάλασσας για την εξαγωγή ουκρανικών σιτηρών που παραμένουν εγκλωβισμένα λόγω του πολέμου Ρωσίας-Ουκρανίας, ο οποίος διανύει τον έκτο μήνα.

Για την επίβλεψη της διαδικασίας, το Κοινό Κέντρο Συντονισμού στην Κωνσταντινούπολη ξεκίνησε την λειτουργία του επίσημα στις 27 Ιουλίου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Home